Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δεν αποδίδουν στον ISIS την επίθεση στην Καλιφόρνια οι ΗΠΑ
Δεν αποδίδουν στον ISIS την επίθεση στην Καλιφόρνια οι ΗΠΑ

Δεν αποδίδουν στον ISIS την επίθεση στην Καλιφόρνια οι ΗΠΑ

Δεν υπάρχει κνένν στοιχείο που να οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες του μακελειού στο Σαν Μπερναρντίνο ανήκαν σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Λευκός Οίκος.

«Δεν υπάρχει προς το παρόν καμία ένδειξη ότι οι δολοφόνοι ανήκαν σε οργανωμένη ομάδα ή σε τρομοκρατικό πυρήνα», ανακοίνωσε η προεδρία επαναλαμβάνοντας τη διατύπωση που χρησιμοποίησε χθες το που έχει αναλάβει την έρευνα.

Στο Παρίσι, η γαλλική προεδρία ανακοίνωσε ότι ο Φρανσουά Ολάντ είχε σήμερα τηλεφωνική επι με τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για να του εκφράσει την αλληλεγγύη και την συμπάθεια της Γαλλίας μετά την επίθεση στην Καλιφόρνια.

Οι δύο πρόεδροι διατύπωσαν και πάλι τη βούλησή τους, απέναντι σε μία κοινή απειλή, να συγκροτήσουν κοινό μέτωπο μαζί με τους συμμάχους τους, ενώνοντας τις προσπάθειες και τα μέσα τους.

Το ISIS μετέδωσε ότι οι δράστες είναι οπαδοί του

Οι δύο δράστες της επίθεσης είναι οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε σε ιντερνετικό το πρωί του Σαββάτου η ίδια η οργάνωση.

«Δύο οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν πριν από μερικές ημέρες σε στο Σαν Μπερναρντίνο της Καλιφόρνιας», μετέδωσε ο al-Bayan, ο ραδιοφωνικός σταθμός της εξτρεμιστικής οργάνωσης. Kατά την επίθεση έχασαν τη τους 14 άνθρωποι.

Την ίδια ώρα συγκλονιστικά νέα στοιχεία για το πιθανό κίνητρο της αιματηρής επίθεσης, την οποία το θεωρεί πλέον τρομοκρατική,  ήρθαν στο φως χθες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Τάιμς» του Λος Αντζελες,  ο δράστης του φονικού,  Σαγέντ Φαρούκ, διατηρούσε επαφή με τουλάχιστον δύο οργανώσεις ακραίων ισλαμιστών εκτός ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων το Μέτωπο Nusra στη Συρία, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα. Περισσότερο φως, όμως, έπεσε και στη μυστηριώδη σύζυγο του Φαρούκ και συνεργό του στις δολοφονίες, την Τασφίν κ,  αφού χθες δόθηκε στη για πρώτη φορά η φωτογραφία της.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση