Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δεκαεξάχρονος ο δράστης επίθεσης στην Καλιφόρνια – Νεκροί δύο μαθητές
Δεκαεξάχρονος ο δράστης επίθεσης στην Καλιφόρνια – Νεκροί δύο μαθητές

Δεκαεξάχρονος ο δράστης επίθεσης στην Καλιφόρνια – Νεκροί δύο μαθητές

Ένας μαθητής λυκείου, ντυμένος στα μαύρα, άνοιξε πυρ μέσα στο σχολείο του στην κοινότητα Σάντα Κλαρίτα της Καλιφόρνια, σκοτώνοντας μια και έναν 14χρονο και τραυματίζοντας άλλους τρεις έφηβους.

Ο δράστης στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με το του, ένα ημιαυτόματο 45άρι.

Ο ύποπτος, που σήμερα έκλεισε τα 16 του, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Αφού έβγαλε το από το σακίδιό του, άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του και κράτησε την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό του, είπε ο Κεντ Ουίτζενερ, από το γραφείο του σερίφη της κομητείας του .

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε καμία ένδειξη για τα κίνητρα ή την ιδεολογία του», πρόσθεσε ο πράκτορας του Πολ Ντέλακορτ, σε Τύπου που παραχώρησαν οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Εκτός από τους δύο που σκοτώθηκαν, άλλοι τρεις, δύο κορίτσια ηλικίας 14 και 15 ετών και ένα , επίσης 14 ετών, τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται.

Η σημερινή επίθεση είναι το 85ο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολικούς χώρους από τις αρχές του έτους, σύμφωνα με το Everytown, μια ομάδα ακτιβιστών που αγωνίζονται για να γίνουν πιο αυστηροί οι νόμοι περί οπλοκατοχής.

Φέτος, συμπληρώνονται από τη σφαγή στο λύκειο Κολουμπάιν του Κολοράντο, όπου δύο έφηβοι σκότωσαν 12 και έναν καθηγητή και τραυμάτισαν άλλους 20 ανθρώπους, ενώ στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση