Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δεκάδες νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας Ταλιμπάν
Δεκάδες νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας Ταλιμπάν

Δεκάδες νεκροί από επίθεση αυτοκτονίας Ταλιμπάν

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχσν τη ζωή τους και 320 τραυματίστηκαν σε επίθεση ς και συνακόλουθη έφοδο σε κτίριο των αφγανικών υπηρεσιών ασφαλείας, στην πρωτεύουσα, Καμπούλ. Η χθεσινή αιματοχυσία σημάδεψε την πιο θεαματική, μέχρι στιγμής, επιχείρηση των , μία εβδομάδα μετά την έναρξη της «εαρινής επίθεσης» που εξήγγειλε το κίνημα των ισλαμιστών εξτρεμιστών εναντίον της ς του προέδρου .

Η επίθεση έλαβε χώρα σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, στο κέντρο της Καμπούλ, σε μικρή απόσταση από το υπουργείο Αμυνας και λίγες εκατοντάδες μακριά από το προεδρικό μέγαρο. Οπως δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας Αμπντουλραχμάν Ραχίμι, βομβιστής ς που οδηγούσε , φορτωμένο με εκατοντάδες κιλά εκρηκτικής ύλης, ανατινάχθηκε έξω από κτίριο της Εθνικής Διεύθυνσης Ασφαλείας (NDS), καταστρέφοντας τον εξωτερικό τοίχο. Ενας άλλος μαχητής των Ταλιμπάν διείσδυσε στο κτίριο της NDS, αλλά εντοπίστηκε και πυροβολήθηκε θανάσιμα από τις δυνάμεις ασφαλείας. Ακολούθησε πολύωρη ανταλλαγή πυρών, προτού εξουδετερωθούν όλοι οι Ταλιμπάν που συμμετείχαν στην επιχείρηση, τη μεγαλύτερη που έχει πλήξει την Καμπούλ από το 2011.

Οπως ανέφερε ο Αμπντουλραχμάν Ραχίμι, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας και άμαχοι, μεταξύ των οποίων και πολλά γυναικόπαιδα. Αρκετοί εκ των τραυματιών έδιναν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή, ενώ ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, Σεντίκ Σεντίκι, εξέφρασε τον φόβο ότι ο αριθμός των νεκρών επρόκειτο να αυξηθεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση