Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit «σκέφτεται» ο Φάρατζ
Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit «σκέφτεται» ο Φάρατζ

Δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit «σκέφτεται» ο Φάρατζ

Tο σενάριο ενός δεύτερου δημοψηφίσμτος γι την παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ότι έχει αρχίσει να σκέφτεται ο φανατικός υπέρμαχος του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, τονίζοντας ότι μια δεύτερη ψηφοφορία θα αναδείκνυε και πάλι την της εξόδου και θα έληγε έτσι το ζήτημα μια για πάντα.

«Ίσως να φτάνω σε σημείο να σκέφτομαι ότι θα πρέπει να κάνουμε και δεύτερο …για την παραμονή μας ή μη στην ΕΕ», δήλωσε ο Φάρατζ στην εκπομπή «The Wright Stuff» του Channel Five. «Θεωρώ ότι αν κάναμε δεύτερο θα έληγε το ζήτημα για μια γενιά. Το ποσοστό εκείνων που θα ψήφιζαν υπέρ της εξόδου την επόμενη φορά θα ήταν πολύ μεγαλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη», προσέθεσε.

Ο Φάρατζ, ο πρώην αρχηγός του Κόμματος Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP), διαδρασε κεντρικό ρόλο τόσο στην για διεξ του δημοψηφίσματος το 2016, όσο και στην καμπάνια υπέρ του διαζυγίου Βρετανίας – ΕΕ.

Σε αντίστοιχη τοποθέτηση με τον Φάρατζ προχώρησε και ο επιχειρηματίας Άρον Μπανκς, συνιδρυτης της καμπάνιας υπέρ της αποχώρησης Leave.EU, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα στη Βρετανία, το οποίο θα επικυρώσει την για ένα ξεκάθαρο διαζύγιο με την ΕΕ, φέρνοντας ένα «αληθινό Brexit», εις βάρος του «ψεύτικου», που θεωρεί ότι προωθεί η πρωθ της Βρετανίας, Τερέζα Μέι.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση