Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δασικές πυρκαγιές: Με συνεισφορά από Ελλάδα η ΕΕ διαθέτει περαιτέρω αεροσκάφη για την Αλβανία
Δασικές πυρκαγιές: Με συνεισφορά από Ελλάδα η ΕΕ διαθέτει περαιτέρω αεροσκάφη για την Αλβανία

Δασικές πυρκαγιές: Με συνεισφορά από Ελλάδα η ΕΕ διαθέτει περαιτέρω αεροσκάφη για την Αλβανία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέβαλε στη διάθεση δύο επιπρόσθετων αεροσκαφών από την Ελλάδα μέσω του μηχανισμού ς ς της ΕΕ έπειτα από νέο αίτημα για από την Αλία για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στο νότιο τμήμα της χώρας.

 

Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών(ΚΣΑΚΕΑ) παρακολουθεί σε 24ωρη βάση και εκ του σύνεγγυς τον κίνδυνο εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών ανά την Ευρώπη και παρείχε στήριξη στη Γαλλία, τη Πορτογαλία, την Ιταλία, το και την Αλία φέτος το καλοκαίρι. 

  «Αυτή την έντονη περίοδο δασικών πυρκαγιών πολλές χώρες ζήτησαν στήριξη από την ΕΕ, η οποία δόθηκε γρήγορα. Θα ήθελα σήμερα να ευχαριστήσω τις ελληνικές αρχές για τη γενναιοδωρία που επέδειξαν και για το ότι στήριξαν την Αλβανία για δεύτερη φορά με την δύο ακόμα αεροσκαφών, προκειμένου να βοηθήσουν τη γειτονική τους χώρα αυτές τις δύσκολες ώρες. Πρόκειται για ένα συγκεκριμένο παράδειγμα της ευρωπαϊκής ς και της πολύτιμης στήριξης που παρέχεται μέσω του μηχανισμού πολιτικής ς της ΕΕ», δήλωσε ο επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος .

 Η Αλβανία υπέβαλε το πρώτο αίτημα συνδρομής για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών στις 2 Αυγούστου.

Η Ελλάδα διέθεσε στη συνέχεια δύο αεροσκάφη που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών στο νότιο τμήμα της Αλβανίας μεταξύ 3 και 6 Αυγούστου. Το σύστημα δορυφορικής χαρτογράφησης Copernicusπαρείχε οκτώ δορυφορικούς χάρτες στις αλβανικές αρχές.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να συγχρηματοδοτήσει το 85% των σχετικών εξόδων μεταφοράς σε χώρες που προσφέρουν στήριξη μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας αυτή την κρίσιμη περίοδο για τις χώρες τις Μεσογείου και λόγω των περιορισμένων ικανοτήτων αντιμετώπισης των κρίσεων που παρουσιάζονται.  

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση