Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Δαμασκός: Τουλάχιστον 59 νεκροί σε διπλή βομβιστική επίθεση
Δαμασκός: Τουλάχιστον 59 νεκροί σε διπλή βομβιστική επίθεση

Δαμασκός: Τουλάχιστον 59 νεκροί σε διπλή βομβιστική επίθεση

Σε τουλάχιστον 59 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, από τη διπλή με στόχο Ιρακινούς σιίτες προσκυνητές στην Παλιά Πόλη της Δαμασκού, σε μια από τις πλέον αιματηρές επιθέσεις στην πρωτεύουσα της ς κατά τον εξαετή πόλεμο στη χ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμί Αμντέλ Ραχμάν, υπήρξε τουλάχιστον ένας – καμικάζι που πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό που έφερε.

Η σημειώθηκε σε σταθμό λεωφορείων στον οποίο είχαν μεταφερθεί οι προσκυνητές για να επισκεφθούν το γειτονικό κοιμητήριο Μπαμπ αλ-Σαγίρ, που έχει πάρει το όνομά του από μία από τις επτά πύλες της Παλιάς Πόλης της Δαμασκού.

Η δεύτερη έ σημειώθηκε μερικά λεπτά μετά την πρώτη, προκαλώντας τα μεταξύ των περαστικών που είχαν συγκεντρωθεί, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας σε φωτορεπόρτερ του αλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τουλάχιστον 59 άνθρωποι σκοτώθηκαν – εκ των οποίων 47 προσκυνητές, κυρίως Ιρακινοί σιίτες και 12 στρατιώτες του συριακού καθεστώτος, ενώ «δεκάδες είναι οι , μερικοί σε κρίσιμη κατάσταση».

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση