Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » COVID-19: Η Επιτροπή εργάζεται σε όλα τα μέτωπα για τον περιορισμό των κρουσμάτων
COVID-19: Η Επιτροπή εργάζεται σε όλα τα μέτωπα για τον περιορισμό των κρουσμάτων

COVID-19: Η Επιτροπή εργάζεται σε όλα τα μέτωπα για τον περιορισμό των κρουσμάτων

Εκφράζει την λληλεγγύη της προς την Ιτλία

 

Η Επιτροπή εργάζεται σε όλα τα μέτωπα καθώς συνεχίζεται η έξαρση κρουσμάτων του ιού COVID 19 και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την Ιταλία και προς όλα τα μέλη. 

 Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στη Ρώμη, η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, εξέφρασε την έντονη στήριξή της στις προσπάθειες της Ιταλίας και υπογράμμισε ότι τα αποτελέσματα της εν εξελίξει ς του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) είναι σημαντικά για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης. 

 Το ECDC υπογράμμισε ότι τα που έλαβαν οι ιταλικές αρχές ήταν καίριας σημασίας για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του ιού. Το ECDC θα επικαιροποιεί την αξιολόγηση κινδύνου έτσι ώστε να αποτυπώνονται σε αυτήν τα πορίσματα της ς.

 Η Επιτροπή θα εκδώσει και οδηγίες για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τις περιοχές κινδύνου ή που ταξιδεύουν σε αυτές.  Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τα που λαμβάνονται στα , μεταξύ των αρχών των κρατών μελών, των διαφόρων υπηρεσιών της Επιτροπής, της Γενικής Γραμματείας του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex).  Υπογραμμίστηκε η ανάγκη να συνεχιστεί ο στενός συντονισμός της δράσης των συνοριακών και των υγειονομικών αρχών.

 Επί του παρόντος, κανένα κράτος μέλος δεν έχει εκδηλώσει πρόθεση να εισαγάγει συνοριακούς ελέγχους στα εσωτερικά . Τα μέλη και οι συνδεδεμένες χώρες Σένγκεν εξακολουθούν να εφαρμόζουν κανονικό καθεστώς ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα, με ενισχυμένους ελέγχους για όσους ταξιδεύουν από τις πληγείσες περιοχές.

 Οι εισαγωγικές παρατηρήσεις της επιτρόπου Κυριακίδου, καθώς και βίντεο από τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση