Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Covid-19: 2.000 νέα κρούσματα στην Ισπανία – Αγωνία για 20 Έλληνες φοιτητές
Covid-19: 2.000 νέα κρούσματα στην Ισπανία – Αγωνία για 20 Έλληνες φοιτητές

Covid-19: 2.000 νέα κρούσματα στην Ισπανία – Αγωνία για 20 Έλληνες φοιτητές

Ανεξέλεγκτα αυξάνονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στον πλανήτη – κυρίως στην Ευρώπη – με την Ισπανία να έρχειται στην πρώτη γραμμή, εμφανίζοντας 2.000 νέα κρούσματα της επιδημίας μέσα σε μία ημέρα!

Χθες, ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ήταν 9.161 και σήμερα ανέρχεται σε 11.178, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 491.

Μέσα σε αυτή την δραματική κατάσταση και την καραντίνα που έχει επιβληθεί στην χώρα, 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που δεψαν στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus+, βρίσκονται αποκλεισμένοι στην χώρα και δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, καθώς έχουν διακοπεί όλες οι αεροπορικές πτήσεις προς και από την Ισπανία.

Προκειμένου να ανακόψει την φονική εξάπλωση του ιού, η Ισπανία έκλεισε χες τα χερσαία σύνορά της  με όλη την Ευρώπη, ενώ διέκοψε την  με την Πορτογαλία.

Τα 47 εκατομμύρια των Ισπανών βρίσκονται υπό μερική απομόνωση από το Σάββατο το βράδυ, καθώς τους επιτρέπεται να βγουν από τα σπίτια τους μονάχα για να πάνε στη δουλειά, να αγοράσουν φαγητό ή να πάνε στο φαρμακείο ή στο νοσοκομείο.

Περισσότεροι από 1.000 στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί σε 14 σε ολόκληρη τη χώρα για να βοηθήσουν την στην εφαρμογή της καραντίνας, προτρέποντας τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους εκτός αν έχουν σοβαρό λόγο να βγουν έξω. Ειδικές ομάδες του στρατού απολυμαίνουν τους σιδηροδρομικούς σταθμούς.

Εγκλωβισμένοι στην Ισπανία 20 φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Κατεπείγουσα επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών ικόλαο Δένδια απέστειλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Τριαντάφυλλος Α.Δ Αλμπάνης με αίτημα τον επαναπατρισμό είκοσι φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι βρίσκονται στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus+.

Αυτή τη στιγμή οι φοιτητές είναι αποκλεισμένοι καθώς έχουν διακοπεί όλες οι αεροπορικές πτήσεις προς και από την Ισπανία.

Ο πρύτανης Τριαντάφυλλος Αλμπάνης μίλησε για την υπόθεση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οπως είπε, πρόκειται για φοιτητές διαφόρων Τμημάτων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έφυγαν για το Πρόγραμμα , Ιανουάριο, Φεβρουάριο και 3-4 που αυτούς έφυγαν στις αρχές Μαρτίου. Μάλιστα ο πρύτανης διευκρίνισε: «Παρά τις έγγραφες προειδοποιήσεις από το Πανεπιστήμιο και το γραφείο Erasmus να μην το κάνουν ,γιατί ενδεχόμενα θα βρεθούν σε δύσκολες συνθήκες και επίσης ίσως θα δυσκολευτούν να επιστρέψουν. Με δική τους ευθύνη έφυγαν, κανείς δεν μπορεί να απαγορέψει σε κάποιον να πάει κάπου. Τώρα, ζητάνε όλοι να επιστρέψουν γιατί προφανώς τα πράγματα είναι άσχημα».

Αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστήμιο ο κ. Αλμπάνης ανέφερε:

«Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει δώσει με πράξη του πρύτανη αναλυτικές οδηγίες για την λειτουργία της Διοίκησης. Τα προβλήματα μας ,είναι ότι το Πανεπιστημιακό , βρίσκεται δίπλα στην Πανεπιστημιούπολη. Προσπαθούμε να στήσουμε το εργαστήριο να γίνεται διάγνωση δειγμάτων και στα , για να κερδίζεται χρόνος. Μέχρι στιγμής, έχουμε περιοριστεί στην Ήπειρο σε δυο κρούσματα. Έχει μείνει ένας μικρός αριθμός φοιτητών που δεν έχουν φύγει από τα και μένουν στις . Η φροντίδα μας είναι για τις συνθήκες διαβίωσης αυτών των φοιτητών».

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση