Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Χορηγήθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο πειραματικό «εμβόλιο» κατά του κορωνοϊού
Χορηγήθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο πειραματικό «εμβόλιο» κατά του κορωνοϊού

Χορηγήθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο πειραματικό «εμβόλιο» κατά του κορωνοϊού

Αμερικνοί επιστήμονες χορήγησν το πρώτο πειραματικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού,  ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στον αγώνα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Οι επιστήμονες του Ερευνητικού Κέντρου Kaiser στο Σιάτλ χορήγησαν στο μπράτσο ενός υγιούς εθελοντή τη δόση με την ουσία που μπορεί να αποτελέσει τη βάση ενός επιτυχούς εμβολίου.

Συνολικά το πειραματικό εμβόλιο θα χορηγηθεί σε δύο δόσεις με διαφορά ενός μηνός σε 45 εθελοντές.

«Είναι μία εξαιρετική ευκαιρία και για μένα να κάνω κάτι», δήλωσε η Τζένιφερ Χάλερ, 43 ετών καθώς ανέμενε τον εμβολιασμό, σε μια διαδικασία με έκδηλη την αγωνία όλων των επιστημόνων.

Μητέρα δύο εφήβων η ίδια, δηλώνει ότι τα παιδιά της βρίσκουν σωστή την της να συμμετάσχει στην έρευνα.

Η Χάλερ έφυγε από την αίθουσα του εμβολιασμού χαμογελώντας και διαβεβαιώνοντας: «ιώθω υπέροχα»

Η σημερινή εξέλιξη είναι ορόσημο στην για τη δημιουργία του τελικού εμβολίου , αν και όπως διαβεβαιώνουν οι επιστήμονες ακόμη και σε περίπτωση που η έρευνα πάει καλά , το εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο πριν την παρέλευση 12 έως 18 μηνών.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο αναπτύχθηκε (με την ονομασία mRNA-1273) αναπτύχθηκε σε συν με την εταιρία βιος Moderna Inc που έχει την έδρα της στη .

Δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση οι συμμετέχοντες στο να προσβληθούν από τον εμβολιασμό δεδομένου ότι οι ενέσεις δεν περιέχουν το ίδιο το στέλεχος του κορωνοϊού.

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση