Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Χιονοστιβάδες έπληξαν χιονοδρομικά κέντρα σε Αυστρία και Ελβετία
Χιονοστιβάδες έπληξαν χιονοδρομικά κέντρα σε Αυστρία και Ελβετία

Χιονοστιβάδες έπληξαν χιονοδρομικά κέντρα σε Αυστρία και Ελβετία

Τρεις έπληξν σήμερ το χιονοδρομικό κέντρο στο Άνκογκελ της Αυστρίας και μία το Άντερματ στην , με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον δύο άνθρωποι, όπως έγινε γνωστό από την .

Αφού μια μεγάλη χιονοστιβάδα καταπλάκωσε την πίστα στο χιονοδρομικό κέντρο του Άντερματ, δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν με ελαφρά τραύματα από το και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της ελβετικής ς.

Ενδέχεται να υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από το , για αυτόν τον λόγο μια πολυμελής ομάδα διάσωσης πραγματοποιεί στην περιοχή, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην Αυστρία, τρεις έπληξαν το Άνκογκελ, στην επαρχία Καρινθία, γνωστοποίησε, επίσης, ένας εκπρόσωπος Τύπου της αυστριακής αστυνομίας. Η μία χιονοστιβάδα έπληξε περιοχή έξω από τις πίστες του σκι και δύο σκιέρ παρασύρθηκαν, ωστόσο κατάφεραν να απεγκλωβιστούν μόνοι τους.

Περισσότεροι από 60 διασώστες, με τη συνδρομή ελικοπτέρων και σκύλων αναζητούν ανθρώπους που πιθανόν θάφτηκαν κάτω από το χιόνι, αφού μια μεγάλη χιονοστιβάδα έπεσε απευθείας πάνω στην πλαγιά, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου.

Είναι ακόμη νωρίς να ειπωθεί ο,τιδήποτε σχετικά με το ενδεχόμενο να υπάρχουν νεκροί.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση