Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Χιλιάδες άνθρωποι στις όχθες του Σηκουάνα βλέπουν ανήμποροι την Νοτρ Νταμ να καίγεται
Χιλιάδες άνθρωποι στις όχθες του Σηκουάνα βλέπουν ανήμποροι την Νοτρ Νταμ να καίγεται

Χιλιάδες άνθρωποι στις όχθες του Σηκουάνα βλέπουν ανήμποροι την Νοτρ Νταμ να καίγεται

Από ργά το απόγευμα, όταν ξέσπασε η πυρκαγιά στην , χιλιάδες κόσμου άρχισαν να συρρέουν και στις όχθες του Σηκουάνα, απέναντι από το νησάκι Ιλ ντε λα Σιτέ, για να δουν από κοντά το απίστευτο θέαμα.

Παρά τις προσπάθειες της αστυνομία να διευρύνει την ζώνη αποκλεισμού, όλο και περισσότεροι μαζεύονται στο σημείο, ενώ οι φλόγες έχουν καταστρέψει σχεδόν ολοκληρωτικά το μνημείο.

Έχοντας σαστίσει, δείχνοντας να μην πιστεύουν τα α τους, οι θεατές βιντεοσκοπούν την τραγωδία με τα τηλέφωνά τους και παρακολουθούν αμίλητοι την καταστροφή, ενώ ο πληθαίνει όσο πέφτει η νύχτα.

Κραυγές κατάπληξης και λυγμοί ακούγονται όταν το βέλος του καμπαναριού καταρρέει ενώ η φωτιά κατατρώει τον ξύλινο σκελετό του.

Στάχτες πέφτουν πάνω στο πλήθος, ενώ ακούγονται οι σειρήνες των περιπολικών και των πυροσβεστικών οχημάτων. Κάποιοι τραβούν φωτογραφίες, άλλοι περιγράφουν από το τηλέφωνο στους φίλους τους τον κιτρινόμαυρο καπνό, τις στάχτες, την απόγνωση, τη θλίψη.

Κάποιοι κλαίνε, άλλοι προσεύχονται: χιλιάδες τουρίστες και Παριζιάνοι, αποσβολωμένοι, σοκαρισμένοι, παρακολουθούν τις φλόγες να καταπίνουν την

Στο πλευρό της αλλίας η Ουνέσκο για την αποκατάσταση της ανεκτίμητης κληρονομίας

Η Ουνέσκο στέκεται «στο πλευρό της αλλίας για την προστασία και την αποκατάσταση αυτής της ανεκτίμητης κληρονομιάς» που αποτελεί ο Καθεδρικός Ναός της Παναγίας των Παρισίων, που έχει υποστεί τεράστιες από την πυρκαγιά που μαίνεται, δήλωσε η γενική διευθύντρια της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ, η Γαλλίδα Οντρεΐ Αζουλέ.

Ένα από τα θαυμαστά αρχιτεκτονικά μνημεία του γοτθικού ρυθμού, η Παναγία των Παρισίων συγκαταλέγεται από το 1991 στον κατ των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο.

«Η Ουνέσκο παρακολουθεί στενά την κατάσταση», ανέφερε η Αζουλέ.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση