Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Χιλή: Διαμαρτυρία 73 ανθρακωρύχων σε στοές ορυχείου
Χιλή: Διαμαρτυρία 73 ανθρακωρύχων σε στοές ορυχείου

Χιλή: Διαμαρτυρία 73 ανθρακωρύχων σε στοές ορυχείου

Περισσότεροι πό 73 νθρακωρύχοι, που απεργούν εδώ και δύο εβδομάδες διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, ταμπουρώθηκαν σε βάθος 900 μέτρων και δεν επιθυμούν πλέον να λαμβάνουν ούτε νερό, ούτε τρόφιμα, ανέφερε ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος.

«Απέκλεισαν την πρόσβαση, γκρέμισαν τις εισόδους, κάτι που μας εμποδίζει να φτάσουμε εκεί που βρίσκονται. Δεν έχουν κανένα μέσο επις και είπαν ότι δεν θέλουν ούτε τρόφιμα, ούτε νερό» είπε στα τοπικά μέσα ς ο Λουίς Τσάντια, ο πρόεδρος του συνδικάτου των ανθρακωρύχων του ορυχείου Σάντα Άνα, στην περιοχή Κονσεπσιόν.

Οι ανθρακωρύχοι δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους από τη διεύθυνση του ορυχείου που ανήκει σε μια κοινοπραξία δύο ντόπιων επιχειρηματιών, του Ροντρίγκο τά και του Πολ Φοντέν. Οι δύο τελευταίοι ωστόσο δηλώνουν ότι έχουν παραχωρήσει το ορυχείο σε έναν τρίτο επιχειρηματία και ότι δεν τους αφορά η διένεξη.

Η παρέχει οικονομική στις οικογένειες των ανθρακωρύχων και σκοπεύει να προσφύγει στη εξ ονόματός τους.

Η Εργασίας Χιμένα Ρινκόν κάλεσε πάντως τους ιδιοκτήτες του ορυχείου να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στις οικογένειες των εργαζομένων «που δεν έχουν τίποτα να φάνε».

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση