Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Χάος στην νότια Γαλλία από τις φωτιές
Χάος στην νότια Γαλλία από τις φωτιές

Χάος στην νότια Γαλλία από τις φωτιές

10.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα τους

Στην απομάκρυνση 10.000 ανθρώπων προχώρησαν οι αρχές κατά τη διάρκεια της νύχτας λόγω των μεγάλων πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη νότια Γαλλία.

Εκατοντάδες έχουν επιστρατευθεί για να παλέψουν με τις φωτιές κοντά στο Bormes-les-Mimosas, στην περιφέρεια Προβηγκίας – Άλπεων – Κυανής Ακτής.

ωρίτερα, η Γαλλία είχε ζητήσει περισσότερη βοήθεια από τις γειτονικές χώρες της για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου 39 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης κατά μήκος της ακτής της Μεσογείου στο εσωτερικό ορεινό τμήμα, αλλά και στο νησί της Κορσικής, όπου έχουν εκκενωθεί εκατοντάδες κατ.

Παράλληλα, μία από τις χειρότερες φωτιές μαίνεται σε μια περιοχή πλησίον του δημοφιλούς θέρετρου Saint-Tropez.

Συνολικά, πάνω από 4.000 πυροσβέστες με την υποστήριξη πυροσβεστικών αεροσκαφών προσπαθούν να σβήσουν τις από τη Δευτέρα, ενώ τουλάχιστον 12 πυροσβέστες έχουν τραυματιστεί και 15 αστυ έχουν επηρεαστεί από την εισπνοή καπνού.

Στο Λυμπερόν, μια περιοχή με λόφους και λιβάδια με λεβάντα στην Προβηγκία οι κατέφαγαν 8.000 στρέμματα γύρω απ' το χωριό Μιραμπό αναγκάζοντας τις αρχές να απομακρύνουν τους ενοίκους 100 κατοικιών.

Ένα άλλο πύρινο μέτωπο στο Καρός, βόρεια της ίκαιας, αποτέφρωσε ένα σπίτι, μια αποθήκη και αρκετά , ενώ οι ένοικοι ορισμένων σπιτιών μόλις που πρόλαβαν να απομακρυνθούν. Ο δήμαρχος Σαρλ Σιμπετά είπε ότι ξύπνησε μπροστά σ' ένα «σεληνιακό τοπίο»…

 

«Ολόκληρη η Γαλλία έχει κινητοποιηθεί», είπε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής στη νοτιοανατολική Γαλλία προσθέτοντας ότι έχουν καταφθάσει ενισχύσεις από τα βόρεια.

Η νοτιοανατολική Γαλλία βιώνει ένα πολύ θερμό καλοκαίρι με έντονη ξηρασία, παράγοντες που ενισχύουν τον κίνδυνο εξάπλωσης πυρκαγιών.

Πηγή: eleftherostypos.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση