Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Χάος με χιλιάδες εγκλωβισμένους επιβάτες στο Γκάτγουϊκ
Χάος με χιλιάδες εγκλωβισμένους επιβάτες στο Γκάτγουϊκ

Χάος με χιλιάδες εγκλωβισμένους επιβάτες στο Γκάτγουϊκ

Το χάος στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το δεύτερο μεγαλύτερο της ευρύτερη περιοχής του Λονδίνου, συνεχίζεται καθώς εξακολουθεί να παραμένει κλειστό από το βράδυ της Τετάρτης, όταν δύο (drones) εντοπίστηκαν να πετούν στην περιοχή. Σύμφωνα με το BBC, το αεροδρόμιο δεν θα επαναλειτουργήσει τουλάχιστον πριν από το πρωί της Παρασκευής ενώ μέχρι στιγμής έχουν κάνει την εμφάνισή τους πάνω από 50 drones, χωρίς να έχει εντοπιστεί ο ή οι τους.

«Κάθε φορά που νομίζουμε ότι πλησιάζουμε τον χειριστή, το drone εξαφανίζεται. Όταν σκεφτόμαστε να ξανανοίξουμε το αεροδρόμιο, επανεμφανίζεται», εξήγησε ο Τζάστιν Μπάρτενσο, υπεύθυνος της τοπικής αστυνομίας.

Σχεδόν 12.000 παραμένουν εγκλωβισμένοι στους χώρους του αεροδρομίου, λίγο πριν τα Χριστούγεννα και η διεύθυνση κάλεσε όλους όσους ταξιδεύουν, να ενημερώνονται για την τους από την εταιρία τους πρίν ξεκινήσουν για το αεροδρόμιο.

Embedded video
Sky News

@SkyNews

Take a look at the disruption at Gatwick Airport as flying drones caused flights to be cancelled and left passengers stranded.

Get the latest on this story here: http://po.st/m0rU5O 

91 people are talking about this

Σχεδόν όλες οι πτήσεις από και προς το Γκάτγουικ ματαιώθηκαν σήμερα, γεγονός που προκάλεσε χάος και εκνευρισμό στο αεροδρόμιο, λόγω των μη επανδρωμένων αεροσκαφών που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με την Guardian, στο σημείο έχει κλειθεί και ο στρατός, σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση. Σκόπιμη χαρακτηρίζουν την οι Αρχές, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του αεροδρομίου Στιούαρντ Ουίνγκεϊτ δήλωσε ότι το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό ως αποτέλεσμα αυτής της «εγκληματικής δραστηριότητας».

Οι βρετανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναπτύξει «ειδικό εξοπλισμό» στο αεροδρόμιο, ο οποίος θα βοηθήσει την αστυνομία του Σάσεξ να εντοπίσει τους δράστες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

Ο υπουργός Μεταφορών Κρις Γκρέυλινγκ ανακοίνωσε προσωρινή άρση περιορισμών στις νυχτερινές πτήσεις σε άλλα αεροδρόμια στη Βρετανία, προκειμένου να αποσυμφορηθεί του Γκάτγουικ,. όπως  μετέδωσε το Sky News.

Ο εκπρόσωπος της Τερίζα Μέι  έκανε λόγο για «ανεύθυνη και εντελώς απαράδεκτη», υπενθυμίζοντας ότι αυτό που έγινε είναι παράνομο και τιμωρείται με φυλάκιση πέντε ετών.

Το Γκάτγουικ είναι το όγδοο σε μέγεθος αεροδρόμιο της Ευρώπης. Εξυπηρετεί 228 προορισμούς σε 74 χώρες και κάθε χρόνο περνούν τις πύλες του 45 εκατομμύρια .

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση