Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » CDU: Έτοιμος να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών ο Σόιμπλε
CDU: Έτοιμος να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών ο Σόιμπλε

CDU: Έτοιμος να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών ο Σόιμπλε

Ο Οικονομικών της Γερμνίς Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Bundestag, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, επισήμανε σε σχετική , ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της Άνγκελα .

Η κεντροδεξιά συμμαχία CDU/CSU θα προτείνει τον Σόιμπλε ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Μπούντεσταγκ στην επόμενη του σώματος την 17η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο Κάουντερ. «Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε να είναι υποψήφιος για τη θέση», τόνισε ο πολιτικός. Μάλιστα, ο απερχόμενος πρόεδρος της γερμανικής Βουλής, όρμπερτ Λάμερτ, στέλεχος του CDU της δεν αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της Μπούντεσταγκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Προϋπολογισμού και σημαίνον στέλεχος των Γερμανών Συντηρητικών Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε τη Δευτέρα – μια μόλις μέρα μετά τις εκλογές –  ότι ο απερχόμενος Οικονομικών της Γερμανίας θα ήταν ο «ιδανικός» πρόεδρος της γερμανικής Βουλής.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση