Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » CDU: Έτοιμος να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών ο Σόιμπλε
CDU: Έτοιμος να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών ο Σόιμπλε

CDU: Έτοιμος να αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών ο Σόιμπλε

Ο Οικονομικών της ς Βόλφγκανγκ είναι έτοιμος να αποχωρήσει από την θέση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας και να αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Bundestag, της κάτω βουλής του γερμανικού κοινοβουλίου, επισήμανε σε σχετική ανακοίνωση, ο Φόλκερ Κάουντερ, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU της .

Η κεντροδεξιά συμμαχία CDU/CSU θα προτείνει τον ως υποψήφιο για τη θέση του προέδρου της Μπούντεσταγκ στην επόμενη συνεδρίαση του σώματος την 17η Οκτωβρίου, όπως δήλωσε ο Κάουντερ. «Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συμφώνησε να είναι υποψήφιος για τη θέση», τόνισε ο πολιτικός. Μάλιστα, ο απερχόμενος πρόεδρος της γερμανικής ς, Νόρμπερτ Λάμερτ, στέλεχος του CDU της δεν αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου της Μπούντεσταγκ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Προϋπολογισμού και σημαίνον στέλεχος των Γερμανών Συντηρητικών Γκίντερ Έτινγκερ δήλωσε τη Δευτέρα – μια μόλις μέρα μετά τις –  ότι ο απερχόμενος Οικονομικών της Γερμανίας θα ήταν ο «ιδανικός» πρόεδρος της γερμανικής ς.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση