Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Brexit: Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου ζητά η Μέι
Brexit: Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου ζητά η Μέι

Brexit: Παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου ζητά η Μέι

Πράτση του διαζυγίου με την Ευρωπαϊκή Ενωση μέχρι τις 30 Ιουνίου, όπως αναμενόταν, ζήτησε επισήμως η Βρετανία, μέσω ς της προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τόναλντ Τουσκ.

Μεταξύ άλλων, στην της, η Βρετανίδα πρωθυπουργός επισημαίνει ότι στόχος της παραμένει μια «διατεταγμένη» έξοδος από την Ε.Ε., καθώς και ότι πρόθεσή της είναι να επαναφέρει τη συμφωνία που έχει ήδη συνάψει, στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Παρά από την καταψήφιση του σχεδίου της για το , με μεγάλη πλειοψηφία, σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις της Βουλής, η ευελπιστούσε ότι θα κατάφερνε να το περάσει σε τρίτη ψηφοφορία, πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Το σχέδιό της αυτό, ωστόσο, «τορπιλίστηκε» από την απροσδόκητη παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Τζον Μπέρκοου, το βράδυ της Δευτέρας. Συντηρητικός, αλλά οπαδός της παραμονής στην Ε.Ε., ο Μπέρκοου αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να έρθει σε ψηφοφορία εκ νέου ένα που έχει ήδη απορριφθεί από το σώμα, επικαλούμενος μια κοινοβουλευτική τεσσάρων αιώνων.

Πάντως, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Retuers, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αντίθετη με μία παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση