Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Brexit: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντείνει τις εργασίες ετοιμότητας
Brexit: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντείνει τις εργασίες ετοιμότητας

Brexit: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εντείνει τις εργασίες ετοιμότητας

Περιγράφει το σχέδιο έκτκτης νάγκης σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας με το

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε σήμερα λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για ετοιμότητα και σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με το δυνάμει του υ 50.

  1. Πρώτον, η Επιτροπή δημοσίευσε ανακοίνωση, η οποία περιγράφει περιορισμένο αριθμό δράσεων έκτακτης ανάγκης σε τομείς προτεραιότητας που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο. Η εν λόγω ανακοίνωση ακολουθεί μια πρώτη ανακοίνωση σχετικά με την ετοιμότητα, η οποία δημοσιεύτηκε στις 19 Ιουλίου 2018.
  2. Δεύτερον, το Σώμα των Επιτρόπων ενέκρινε δύο νομοθετικές για την τροπο της ισχύουσας ς της ΕΕ στον τομέα των θεωρήσεων και της ενεργειακής απόδοσης, προκειμένου να ληφθεί υπόψη η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου. Αυτές οι στοχευμένες νομοθετικές προσαρμογές είναι απαραίτητες, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων αποχώρησης.
  3. Τρίτον, έχει δημοσιευτεί ανακοίνωση με την οποία παρέχονται εκτενείς πληροφορίες σχετικά με τις αλλαγές που θα επέλθουν — σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας — όσον αφορά τα πρόσωπα που ταξιδεύουν μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, και αντιστρόφως, μετά τις 29 Μαρτίου 2019, ή όσον αφορά τις επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες σχετικά με τα εν λόγω ταξίδια. Περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πληροφορίες για με τους συνοριακούς και τους τελωνειακούς ελέγχους, τις και τα διαβατήρια ζώων συντροφιάς.
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση