Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Μπουργκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση της Αλ Κάιντα σε πολυτελές ξενοδοχείο
Μπουργκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση της Αλ Κάιντα σε πολυτελές ξενοδοχείο

Μπουργκίνα Φάσο: Δεκάδες νεκροί σε επίθεση της Αλ Κάιντα σε πολυτελές ξενοδοχείο

Ένοπλοι άνδρες της Αλ Κάιντα εισέβαλαν το βράδυ της Παρασκευής σε πολυτελές ξενοδοχείο της , κράτησαν ομήρους και σκότωσαν άλλους ενώ πολεμούσαν με τις δυνάμεις ασφαλείας που ανέλαβαν δράση μετά την . Είναι το πρώτο, μεγάλο κτύπημα της Αλ Κάιντα στην χ, μία πρώην γαλλική αποικία.

Την ευθύνη της ς ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ και είναι η τέταρτη φορά τις τελευταίες μέρες που ένοπλοι μαχητές σκοτώνουν αμάχους σε διάφορες του κόσμου, όπως στην , την Αίγυπτο, την Ινδονησία και το Ιράκ.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, η επίθεση στην πρωτεύουσα της Μπουργκίνα Φάσο, το Ουαγκαντούγκου, άρχισε όταν οι ένοπλοι πυροδότησαν εκρηκτικά έξω από το ξενοδοχείο Σπλέντιτ, καίγοντας και πυροβολόντας στον αέρα. Στη συνέχεια μπήκαν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου και άρχισαν να κρατούν ομήρους. Οι δυνάμεις ασφαλείας κατέφθασαν στο σημείο τουλάχιστον μία μετά την επίθεση και ακολούθησε σφοδρή ανταλλαγή πυρών.

Λίγες ώρες αργότερα η Αλ Κάιντα στο Ισλαμικό Μαγκρέμπ ανακοίνωσε ότι οι μαχητές της μπήκαν στο ξενοδοχείο και σκοτώσαν 30 άτομα και χαρακτήρισε την επιχείρηση “πράξη εκδίκησης εναντίον της ς και της δύσπιστης Δύσης”. Ο ακριβής αριθμός των νεκρών δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι το πρωί του Σαββάτου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται αξιωματούχο νοσοκομείου, υπάρχουν τουλάχιστον 20 νεκροί και 15 .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση