Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » «Μπλόκο» από το Συνταγματικό Δικαστήριο στην επανεκλογή Πουτζντεμόν

«Μπλόκο» από το Συνταγματικό Δικαστήριο στην επανεκλογή Πουτζντεμόν

Ο πρώην πρόεδρος της Κτλωνίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα μεγάλο εμπόδιο σε σχέση με την επανεκλογή του στην προεδρία της περιφέρειας, καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας, μετά από προσφυγή της κεντρικής ισπανικής κυβέρνησης, αποφάσισε ομόφωνα ότι ο αποπεμφθείς Καταλανός ηγέτης θα πρέπει να είναι φυσικά παρών στο περιφερειακό κοινοβούλιο, προκειμένου να αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα.

Αυτό ουσιαστικά καθιστά αδύνατη την επιστροφή του αυτονομιστή πολιτικού στην καταλανική προεδρία, καθώς η επιστροφή του από το θα οδηγήσει στη σύλληψη του, λόγω των κατηγοριών που αντιμετωπίζει για , στάση και διασπάθιση δημόσιου χρήματος.

Συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αναφέρει πως ο Καταλανός πολιτικός θα πρέπει να λάβει Ισπανού δικαστή, προκειμένου να επιστρέψει στη και να μην συλληφθεί.

Η της ς της καταλανικής Βουλής για την εκλογή προέδρου είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, με τον πρόεδρο του σώματος, ο οποίος είναι μέλος του στρατοπέδου των αποσχιστών, να έχει προτείνει ως μοναδικό υποψήφιο τον κ. Πουτζντεμόν.

Σε ανάρτησή του στο , ο Πουτζντεμόν επιτέθηκε στον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, υπογραμμίζοντας ότι παρ' όλα αυτά το δικαστήριο δεν ικανοποίησε το αίτημα της ς για πλήρη απαγόρευση της επανεκλογής του.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση