Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » BBC: Σκάνδαλο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από υπαλλήλους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην Αφρική
BBC: Σκάνδαλο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από υπαλλήλους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην Αφρική

BBC: Σκάνδαλο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από υπαλλήλους των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» στην Αφρική

Εργαζόμενοι στην μη κυβερνητική οργάνωση «» χρησιμοποιούσαν τις ιερόδουλων των περιοχών της Αφρικής όπου εργάζονταν, σύμφωνα με αποκαλύψεις που έγιναν στην εκπομπή της Βικτόρια Ντερμπισίρ του BBC.

υναίκες πρώην υπάλληλοι της μκο δήλωσαν ότι το φαινόμενο αυτό ήταν διαδεδομένο.

Μια από αυτές είπε ότι ένας υψηλόβαθμος εργαζόμενος της οργάνωσης δήλωσε ότι ήταν συχνό να ανταλλάσσονται με σεξουαλικές .

Η οργάνωση πάντως υποστηρίζει ότι δεν θεωρεί αποδεκτά την «κακοποίηση, την παρενόχληση ή την εκμετάλλευση» και ότι η χρήση σεξουαλικών υπηρεσιών απαγορεύεται από το αυστηρό καταστατικό της.

Οι πρώην εργαζόμενες της μκο διατήρησαν την ανωνυμία τους προκειμένου να μην στοχοποιηθούν. Οι κατηγορίες που διατυπώθηκαν αφορούν διοικητικό προσωπικό και όχι γιατρούς ή νοσοκόμους στην οργάνωση, μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Μια άλλη πρώην εργαζόμενη, η οποία βοηθούσε οροθετικούς στην κεντρική Αφρική, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι είδε έναν από τους συνεργάτες της να μπαίνει σε μια τουαλέτα μαζί με μια πόρνη της περιοχής. «Την γνώριζα γιατί εργαζόταν και σε ένα από τα μπαρ. Μου είπε ότι έκανε σεξ μαζί του και ότι την πλήρωσε».

Μια ακόμη πρώην εργαζόμενη, την οποία η εκπομπή του BBC συνάντησε στην Ευρώπη, κατήγγειλε ότι ένας υψηλόβαθμος συνάδελφός της τής είχε πει ότι ήταν εύκολο να ανταλλάξει με σεξουαλικές υπηρεσίες αναφερόμενος στη Λιβερία.

«Εννοούσε ότι πολλά από τα νεαρά κορίτσια που είχαν χάσει τους τους από τον ιό θα έκαναν τα πάντα όσον αφορά το σεξ ως αντάλλαγμα με φάρμακα».

Το BBC δεν ήταν σε θέση να διακριβώσει τις καταγγελίες, ενώ η οργάνωση απάντησε ότι χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για να ξεκινήσει .

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση