Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Οι μπαμπάδες θέλουν μεγαλύτερη άδεια πατρότητας
Οι μπαμπάδες θέλουν μεγαλύτερη άδεια πατρότητας

Οι μπαμπάδες θέλουν μεγαλύτερη άδεια πατρότητας

Αίτημα για την παροχή μεγαλύτερης ς πατρότητας έχουν υπογράψει 58.000 άλλοι πολίτες υψηλού κύρους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα στον ρόλο του συντρόφου. Το αίτημα απευθύνεται στον άλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και σε δύο υπουργούς και ζητείται υποχρεωτική επέκταση της ς πατρότητας από 11 ημέρες στις έξι εβδομάδες.

Περισσότερες από 40 διακεκριμένες προσωπικότητες έχουν ήδη υπογράψει το αίτημα, συμπεριλαμβανομένων του οικονομολόγου Τομά Πικετί, του συγγραφέα Φρεντερίκ Μπεγκμπεντέρ, των συνεργατών του Charlie Hebdo Ρενάλντ Λουζιέ και Πατρίκ Πελού, και του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή Βικάς τορασό.

Στο κείμενο επισημαίνεται η αναγκαιότητα οι νέες να κατοχυρωθούν νομο για να σταματήσει η πίεση στους να επιστρέψουν γρήγορα στην εργασία τους. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι «σήμερα στη Γαλλία η άδεια πατρότητας περιορίζεται στις 11 διαδοχικές ημέρες. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες ο δεύτερος γονέας φεύγει… και γυρνά πίσω στη δουλειά… ακόμα και εάν υπήρξαν προβλήματα με τον τοκετό, ακόμα και εάν το μωρό είναι στη θερμοκοιτίδα, ακόμα και εάν η μπορεί να μη βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Η αποχώρηση του πατέρα αποτελεί στις περισσότερες περιπτώσεις τραυματικό γεγονός και για τους δύο γονείς».

Ο Σερζ Eφέζ, ψυχίατρος και πατέρας τριών παιδιών, είναι μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει το αίτημα. Υποστηρίζει πως είναι αναγκαίο να καταστεί υποχρεωτική η επέκταση της άδειας πατρότητας. «Εάν αυτό δεν συμβεί, αυτοί που επιθυμούν να πάρουν άδεια πατρότητας θα θεωρούνται προδότες για την εταιρεία τους», δήλωσε. «Πρόκειται για ζήτημα της κοινωνίας και της ισότητας… πρέπει να δημιουργήσουμε νέους ».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση