Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Οι μπαμπάδες θέλουν μεγαλύτερη άδεια πατρότητας
Οι μπαμπάδες θέλουν μεγαλύτερη άδεια πατρότητας

Οι μπαμπάδες θέλουν μεγαλύτερη άδεια πατρότητας

Αίτημα για την παροχή μεγαλύτερης άδειας πατρότητας έχουν υπογράψει 58.000 Γάλλοι πολίτες υψηλού κύρους, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα στον ρόλο του συντρόφου. Το αίτημα απευθύνεται στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ και σε δύο υπουργούς και ζητείται υποχρεωτική επέκταση της άδειας πατρότητας από 11 ημέρες στις έξι εβδομάδες.

Περισσότερες από 40 διακεκριμένες προσωπικότητες έχουν ήδη υπογράψει το αίτημα, συμπεριλαμβανομένων του οικονομολόγου Τομά Πικετί, του συγγραφέα Φρεντερίκ Μπεγκμπεντέρ, των συνεργατών του Ρενάλντ Λουζιέ και Πατρίκ Πελού, και του πρώην διεθνούς ποδοσφαιριστή Βικάς Ντορασό.

Στο κείμενο επισημαίνεται η αναγκαιότητα οι νέες ρυθμίσεις να κατοχυρωθούν νομοθετικά για να σταματήσει η πίεση στους άνδρες να επιστρέψουν γρήγορα στην εργασία τους. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται ότι «σήμερα στη Γαλλία η πατρότητας περιορίζεται στις 11 διαδοχικές ημέρες. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες ο δεύτερος γονέας φεύγει… και γυρνά πίσω στη δουλειά… ακόμα και εάν υπήρξαν προβλήματα με τον τοκετό, ακόμα και εάν το μωρό είναι στη θερμοκοιτίδα, ακόμα και εάν η μπορεί να μη βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Η αποχώρηση του πατέρα αποτελεί στις περισσότερες περιπτώσεις τραυματικό γεγονός και για τους δύο γονείς».

Ο Σερζ Eφέζ, ψυχίατρος και τριών παιδιών, είναι μεταξύ αυτών που έχουν υπογράψει το αίτημα. Υποστηρίζει πως είναι αναγκαίο να καταστεί υποχρεωτική η επέκταση της άδειας πατρότητας. «Εάν αυτό δεν συμβεί, αυτοί που επιθυμούν να πάρουν πατρότητας θα θεωρούνται προδότες για την εταιρεία τους», δήλωσε. «Πρόκειται για ζήτημα της κοινωνίας και της ισότητας… πρέπει να δημιουργήσουμε νέους άνδρες».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Είκοσι έξι θετικά κρούσματα στα rapid test στη Θεσσαλία #θετικάκρούσματαCovid19 - https://t.co/SJSSao6dUy -

  • Υπό μερικό έλεγχο #φωτιά στη Χαλυβουργία  #φωτιά - https://t.co/JsI89fCvCp -

  • Τέσσερις στους δέκα ανεμβολίαστους θα νοσήσουν #εμβολιασμένο - https://t.co/KOkL9gp2AF -

"Αλιεύοντας" την είδηση