Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν
Αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν

Αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν

Νεκρός βρέθηκε ο διάσημος Αμερικνός σεφ κι βραβευμένος παρουσιαστής της πολύ γνωστής εκπομπής του CNN «Parts Unknown», . Όπως ανακοίνωσε το του εισαγγελέα της Κολμάρ, η αιτία θανάτου του διάσημου σεφ είναι «απαγχονισμός».

Το γραφείο του εισαγγελέα επιβεβαίωσε στο αλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι ο Μπουρντέν απεβίωσε σήμερα το πρωί σε πολυτελές ξενοδοχείο του Κάισερσμπεργκ, στην ανατολική .

Η ανακοίνωση του CNN

«Με μεγάλη μας λύπη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου », αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το CNN.

«Η μεγάλη αγάπη του για την περιπέτεια, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και το ποτό και οι αξιοσημείωτες ιστορίες του από τον κόσμο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή. Το ταλέντο του δεν έπαψε ποτέ να μας μαγεύει και θα μας λείψει πάρα πολύ. Η σκέψη μας και οι προσευχές μας στρέφονται στην κόρη του και την οικογένειά του αυτή την τρομερά δύσκολη στιγμή», σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο.

Ποιος ήταν ο Άντονι Μπουρντέν

Συγγραφέας βιβλίων γαστρονομικού ενδιαφέροντος, ο Μπουρντέν έγινε ευρύτερα γνωστός το 2000, με την έκδοση του βιβλίου του, «Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly, a behind-the-scenes expose on the world of haute cuisine». Το βιβλίο αποτελεί μία διεισδυτική ματιά στον κόσμο των εστιατορίων και του τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες των κουζινών τους, με τον Μπουρντέν να περιγράφει τις επαγγελματικές εμπειρίες του και να δίνει τη δική του οπτική για τον χώρο της εστίασης. Επίσης, εξιστορεί τις πιο «σκοτεινές» πλευρές της πορείας του και κυρίως τη σχέση του με τα ναρκωτικά, όπως την κοκαΐνη, την ηρωίνη και το LSD.

Όσον αφορά την τηλεοπτική εκπομπή του, ο Αμερικανός αστέρας είχε δηλώσει στην Wall Street Journal τον Μάρτιο, ότι για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταξίδευε περισσότερες από 250 μέρες τον χρόνο.

Η τηλεοπτική πορεία του ξεκίνησε το 2002 με την εκπομπή «Α Cook's Tour», στο τηλεοπτικό δίκτυο Food Network. Tρία χρόνια αργότερα, μεταπήδησε στο Travel Channel, όπου η εκπομπή του, Anthony Bourdain: No Reservations, κατάφερε να αποσπάσει δύο βραβεία Emmy.

Το «Anthony Bourdain: Parts Unknown», το οποίο διανύει την 11η σεζόν του, πραγματοποίησε την τηλεοπτική πρεμιέρα του το 2013, στο τηλεοπτικό δίκτυο του CNN.

Ως δοκιμάστηκε για πρώτη φορά το 1993 κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού του στο Μεξικό. Συγκεκριμένα, ένας πρώην συγκάτοικος του από το πανεπιστημιακά χρόνια του προσέφερε ένα δωρεάν ταξίδι στο νησί Κοσουμέλ του Μεξικό, υπό τον όρο να γράψει ένα βιβλίο μετά την επιστροφή του. Λιγότερο από έξι μήνες μετά το ταξίδι, ο Μπουρντέν έγραψε το πρώτο του βιβλίο, μία σατιρική αστυνομική νουβέλα με τον τίτλο «Bone in the Throat».

Αναφερόμενος στην παράλληλη καριέρα του ως , ο Μπουρντέν είχε δηλώσει στους New York Times το 1997, πως οι μάγειρες που εργάζονται μαζί του βλέπουν τη συγγραφική του καριέρα «με καχυποψία». «Δεν είναι κάτι απτό. Υπάρχει κάτι λίγο σκιώδες σχετικά με αυτό», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η αγάπη για τη Νάξο

Ο διάσημος σεφ επισκέφθηκε τη Νάξο τον Σεπτέμβριο του 2015. Ήθελε να γνωρίσει την ελληνική κουλτούρα, να μάθει πράγματα για το νησί, για τα φαγητά και φυσικά να ρωτήσει για την οικονομική κρίση.
«Να ξεκινήσει χαλαρά άλλη μία χρονιά στην τηλεόραση, διατηρώντας το μαύρισμα από τις καλοκαιρινές διακοπές». Αυτή ήταν η φράση που είχε πει όταν επέλεξε τη Νάξο για να γυρίσει το πρώτο επεισόδιο του έβδομου κύκλου του «Parts Unknown».

Κατά την επιστροφή του στην Αμερική, έγραψε ότι στόχος του ήταν να μάθει τα πάντα για τη Νάξο και για τους κατοίκους της. Και το έκανε, γνωρίζοντας τους ντόπιους και φυσικά, δοκιμάζοντας όλα τα προϊόντα και τις παραδοσιακές του νησιού.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση