Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Άτυπη κόντρα Ευρωπαίων – Πούτιν για την Καταλωνία
Άτυπη κόντρα Ευρωπαίων – Πούτιν για την Καταλωνία

Άτυπη κόντρα Ευρωπαίων – Πούτιν για την Καταλωνία

Την στήριξή τους στην ισπανική για το ζήτημα της Καταλωνίας διατύπωσαν σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ , εν αντιθέσει με τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος αξιολογεί πως η καταλανική κρίση είναι μια «εσωτερκή υπόθεση».

Ενώ η κρίση ανάμεσα σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη είναι σε εξέλιξη, ο Ρώσος πρόεδρος επέκρινε την «των δύο μέτρων, δύο σταθμών» από την πλευρά των Ευρωπαίων μπροστά στο ακανθώδες ζήτημα που αφορά στην επιθυμία ανεξαρτητοποίησης των λαών. «Όλα όσα εκτυλίσσονται είναι μια εσωτερική υπόθεση της ς και πρέπει να επιλυθεί στο πλαίσιο του ισπανικού νόμου σε συμφωνία με τις δημοκρατικές παρα της», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πούτιν και πρόσθεσε:

«Φαίνεται πως στα μάτια ορισμένων από τους εταίρους μας, υπάρχουν “νόμιμοι” υποστηρικτές της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας και υπάρχουν και “αυτονομιστές” που δεν έχουν δικαίωμα να προασπίζονται τα δικαιώματά τους, ακόμα και μέσω των δημοκρατικών μηχανισμών».

«Αυτού του είδους “τα δύο μέτρα δύο σταθμά” (…) ενέχουν μεγάλο κίνδυνο για την ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ηπείρου» τόνισε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ έκανε λόγο για «ομόφωνη κατα των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας» από την ΕΕ.

ωρίτερα, η γερμανίδα καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες τόνισε ότι «στηρίζουμε την θέση της ισπανικής κυβέρνησης (…). Ελπίζουμε επίσης ότι είναι εφικτό να βρεθούν λύσεις βάσει του ισπανικού Συντάγματος». Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα «στείλουν», στο πλαίσιο της Συνόδου, ένα « ενότητας προς την » μεσούσης της καταλανικής κρίσης, είπε από την πλευρά του ο .

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση