Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Άσυλο στις ΗΠΑ ζήτησε Τούρκος υποναύαρχος
Άσυλο στις ΗΠΑ ζήτησε Τούρκος υποναύαρχος

Άσυλο στις ΗΠΑ ζήτησε Τούρκος υποναύαρχος

Ένας υποναύαρχος των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων αποσπασμένος σε εγκατάσταση του στις ΗΠΑ ζήτησε στη χώρα αυτή αφού ανακλήθηκε από την τουρκική μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που σημειώθηκε στη χώρα, μετέδωσε σήμερα το φιλοκυβερνητικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων .

Ο υποναύαρχος Μουσταφά Ζεκί Ουγκουρλού, σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την τουρκική και ο οποίος πρόσφατα εκδιώχθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις, ήταν αποσπασμένος στη βάση της ατλαντικής συμμαχίας στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια (ανατολικές ΗΠΑ), αναφέρει το πρακτορείο χωρίς να διευκρινίσει αν το αίτημά του για έγινε δεκτό ή όχι.

Μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος που στοιχισε τη ζωή σε 273 ανθρώπους τη νύχτα της 15ης Ιουλίου, οι τουρκικές αρχές έχουν αποδυθεί σε εκκαθαρίσεις στις κρατικές δομές, βάζοντας στόχο κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις, η ιεραρχία των οποίων αποδεκατίσθηκε, και γενικά τη δημόσια διοίκηση.

Οι εκκαθαρίσεις πραγματοποιούνται σε βάρος των οπαδών του Φετουλάχ κιουλέν, του ιεροκήρυκα που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ, είναι το μαύρο του τούρκου προέδρου Ρετζέπ και κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος. Δεκάδες χιλιάδες ι υπάλληλοι απολύθηκαν, ενώ απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος 16.000 προσώπων τα οποία έχουν προφυλακισθεί.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση