Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αστεροειδής σε μέγεθος μικρού σπιτιού θα περάσει «ξυστά» από τη Γη
Αστεροειδής σε μέγεθος μικρού σπιτιού θα περάσει «ξυστά» από τη Γη

Αστεροειδής σε μέγεθος μικρού σπιτιού θα περάσει «ξυστά» από τη Γη

Ένς σε μέγεθος ενός μικρού σπιτιού ναμένεται να περάσει «ξυστά» από τη η αυτήν την εβδομάδα, σε απόστση μόλις 44.000 χιλιομέτρων, σχεδόν στο 1/8 της απόστασης Γης – Σελήνης.

Ο 2012 TC4 πλάτους 30 μέτρων θα περάσει σχεδόν στο 1/8 της απόστασης μεταξύ της Γης και της Σελήνης, στις 12 Οκτωβρίου, κινούμενος με ταχύτητα 14 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Ο εν λόγω αστεροειδής είναι παλιός γνώριμος των επιστημόνων καθώς, είχε για τελευταία φορά περάσει από τη Γη το 2012, σε διπλάσια τότε απόσταση από ό,τι τώρα.
Με αυτήν την προσέγγιση, η θα έχει τη δυνατότητα να εξετάσει το δίκτυο των παρατηρητηριά της για το σύστημα άμυνας του πλανήτη, σε περίπτωση που ένας αστεροειδής χτυπήσει πραγματικά τη Γη.

«Οι επιστήμονες πάντα γνωρίζουν πότε ένας αστεροειδής θα κάνει ένα πολύ κοντινό και ασφαλές πέρασμα από τη Γη, καθώς μπορούν να κάνουν για τη συλλογή στοιχείων και να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα για αυτόν», δήλωσε ο της , δρ. Μάικλ Κέλλεϊ.

Οι τελευταίες παρατηρήσεις στις 27 και 31 Ιουλίου, αλλά και στις 5 Αυγούστου αποκάλυψαν ότι ο αστεροειδής 2012 TC4 θα περάσει σε απόσταση 44.000 χιλιομέτρων από τον πλανήτη μας.

«Είναι διαβολεμένα κοντά», τόνισε ο Rolf Densing, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Κέντρου Επιχειρήσεων.

Η NASA παρακολουθεί την του ουράνιου σώματος, καθώς αρχικά υπήρχαν φόβοι πως θα χτυπούσε δορυφόρους στην τροχιά της Γης, όμως αυτό το σενάριο φαίνεται να απομακρύνεται έπειτα από υπολογισμούς των επιστημόνων για την τροχιά του.

Πηγή: eleftherostypos.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση