Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αργεντινή: Εντοπίστηκε μετά από έναν χρόνο και μία ημέρα το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό
Αργεντινή: Εντοπίστηκε μετά από έναν χρόνο και μία ημέρα το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό

Αργεντινή: Εντοπίστηκε μετά από έναν χρόνο και μία ημέρα το υποβρύχιο που εξαφανίστηκε στον Ατλαντικό

Η αμερικανική εταιρεία Ocean Infinity, στην οποία ανέθεσαν οι αρχές της ς την έρευνα για τον εντοπισμό του υποβρυχίου ARA San Juan, που εξαφανίστηκε και η τύχη του αγνοείτο από τη 15η Νοεμβρίου , το βρήκε την Παρασκευή, γνωστοποίησε το Πολεμικό Ναυτικό της λατινοαμερικάνικης χώρας μέσω Twitter.

«Το υπουργείο ς και το Πολεμικό Ναυτικό της ς ενημερώνουν ότι η εξέταση του αντικειμένου 24 το οποίο εντοπίστηκε από την εταιρεία Ocean Infinity με τη βοήθεια μιας τηλεχειριζόμενης συσκευής σε βάθος 800 μέτρων επέτρεψε τον εντοπισμό του ARA San Juan», ανέφερε σε ανάρτησή του το επιτελείο.

Οι αρχές της Αργεντινής, που είχαν αναστείλει τις έρευνες για το νεότερο του Πολεμικού Ναυτικού της χώρας την 1η Δεκεμβρίου, αποφάσισαν αυτές να ξαναρχίσουν στα τέλη του Οκτωβρίου, αφού ανέθεσαν τη επ' αμοιβή στην Ocean Infinity.

Το , με 44 μέλη πληρώματος, εξαφανίστηκε αφού ανέφερε ότι είχε ένα ηλεκτρολογικό πρόβλημα. Στις — άκαρπες ως την Παρασκευή — έρευνες για τον εντοπισμό του είχαν επιστρατευθεί πλοία, , και ειδικοί από περίπου δέκα χώρες, από τις ΗΠΑ ως τη σία.

Η απώλεια του υποβρυχίου οδήγησε στην απομάκρυνση του επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού της Αργεντινής, έναν μήνα αργότερα.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΠΝ της χώρας Ροδόλφο Ραμάζο, τώρα «ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο»: «Αφού αναλυθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το υποβρύχιο, θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε», δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο της Αργεντινής Todo Noticias.
Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση