Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αρχίζει στην Αίγυπτο η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συνδέσμου Αραβικών Κρατών
Αρχίζει στην Αίγυπτο η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συνδέσμου Αραβικών Κρατών

Αρχίζει στην Αίγυπτο η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συνδέσμου Αραβικών Κρατών

της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ , θα εκπροσωπεί, μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, την Ευρωπαϊκή Ένωση στην 1η σύνοδο κορυφής ΕΕ-Συνδέσμου Αραβικών Κρατών (ΣΑΚ), την 24 και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Αίγυπτο.

Οι Πρόεδροι θα συνοδεύονται από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας/Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι, καθώς και από τον Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική ειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση ιοχάνες Χαν.

Η σύνοδος κορυφής δίνει στους ηγέτες την ευκαιρία να εξετάσουν ευρύ φάσμα ζητημάτων και κοινών προκλήσεων, όπως οι επενδύσεις, οι οικο δεσμοί, η , η , καθώς και οι τρέχουσες . Οι Ευρωπαίοι και οι Άραβες έχουν μακρά και πλούσια πολιτιστικών, οικονομικών, εμπορικών και πολιτικών ανταλλαγών. Το κοινό παρελθόν, η γεωγραφική εγγύτητα και η αλληλεξάρτηση έχουν συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών. Η κοινή προσπάθεια θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την πολυμερή, βασιζόμενη στους κανόνες παγκόσμια τάξη.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση