Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Αρχίζει στην Αίγυπτο η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συνδέσμου Αραβικών Κρατών
Αρχίζει στην Αίγυπτο η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συνδέσμου Αραβικών Κρατών

Αρχίζει στην Αίγυπτο η σύνοδος κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Συνδέσμου Αραβικών Κρατών

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, θα εκπροσωπεί, μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, την Ευρωπαϊκή Ένωση στην 1η σύνοδο κορυφής ΕΕ-Συνδέσμου Αραβικών Κρατών (ΣΑΚ), την Κυριακή 24 και τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο Σαρμ Ελ Σέιχ, στην Αίγυπτο.

Οι Πρόεδροι θα συνοδεύονται από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας/Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Φεντερίκα Μογκερίνι, καθώς και από τον Επίτροπο για την Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας και τις Διαπραγματεύσεις για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν.

Η σύνοδος κορυφής δίνει στους ηγέτες την ευκαιρία να εξετάσουν ευρύ φάσμα ζητημάτων και κοινών προκλήσεων, όπως οι επενδύσεις, οι οικονομικοί δεσμοί, η κλιματική αλλαγή, η ασφάλεια, καθώς και οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Οι Ευρωπαίοι και οι Άραβες έχουν μακρά και πλούσια ιστορία πολιτιστικών, οικονομικών, εμπορικών και πολιτικών ανταλλαγών. Το κοινό παρελθόν, η γεωγραφική εγγύτητα και η αλληλεξάρτηση έχουν συμβάλει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ΕΕ και του Συνδέσμου των Αραβικών Κρατών. Η κοινή προσπάθεια θα βελτιώσει ακόμη περισσότερο την πολυμερή, βασιζόμενη στους κανόνες παγκόσμια τάξη.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άστατος καιρός στη Θεσσαλία - https://t.co/2JQBRoy95c -

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου… - https://t.co/KSX6IVcUtV -

  • Χωρίς επιβάρυνση η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/D9NMfDNscG -

"Αλιεύοντας" την είδηση