Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » FEATURED » Άρχισε η δεύτερη φάση της επιχείρησης διάσωσης στην Ταϊλάνδη
Άρχισε η δεύτερη φάση της επιχείρησης διάσωσης στην Ταϊλάνδη

Άρχισε η δεύτερη φάση της επιχείρησης διάσωσης στην Ταϊλάνδη

Σε εξέλιξη βρίσκετι η δεύτερη φάση της επιχείρησης διάσωσης των 8 πιδιών και του προπονητή τους, που παραμένουν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από 2 εβδομάδες στο σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη.

Ενας επικεφαλής της έρευνας δήλωσε ότι η δεύτερη φάση της επιχείρησης άρχισε πριν από λίγο, ενώ η ομάδα δυτών που συμμετέχει είναι η ίδια με τη χθεσινή.

Η επιχείρηση διάσωσης της ς στέφθηκε με επιτυχία καθώς απεγκλωβίστηκαν τα 4 πρώτα παιδιά, τα οποία μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαιτούμενη ιατροφαρμακευτική φροντίδα.

Ωστόσο, όπως αποκάλυψε ο ο κυβερνήτης του Τσιάνγκ Ράι, άρονγκσακ Οσότανακορν, αμέσως μετά την απομάκρυνση των ασθενοφόρων από την είσοδο της ς, υπάρχει ανάγκη για οξυγόνο καθώς τα περισσότερα αποθέματα χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της πρώτης επιχείρησης.

«Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώσαμε επιτυχώς την αποστολή για τα πρώτα τέσσερα αγόρια … αλλά πρέπει να προετοιμάσουμε περισσότερα αποθέματα οξυγόνου καθώς τα έχουμε χρησιμοποιήσει (κατά τη διάρκεια) αυτής της πρώτης επιχείρησης», δήλωσε ο Οσότανακορν και πρόσθεσε ότι «οι ομάδες διάσωσης θα διασφαλίσουν σταθερές συνθήκες πριν την επανεκκίνηση της αποστολής αλλά δεν δίνουν περαιτέρω λεπτομέρειες».

Ο Οσότανακορν αφού δήλωσε ότι η διάσωση της ς εξελίχθηκε ομαλά, εξήγησε ότι τα τέσσερα αγόρια που διασώθηκαν φορούσαν που κάλυπταν ολόκληρο το πρόσωπο, γεγονός που εξάλειψε τις δυσκολίες που υπάρχουν με τη χρήση κανονικής μάσκας και αναπνευστήρα, συμπεριλαμομένου της πιθανότητα να βγει η μάσκα κατά λάθος.

Όπως είπε, οι δύτες έβγαλαν το πρώτο αγόρι έξω από τη στις 5:40 (τοπική ώρα) ενώ το δεύτερο αγόρι, ακολούθησε 10 λεπτά αργότερα. Δύο ακόμα παιδιά, βγήκαν στις 7:40 και στις 7:50.

 

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση