Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Απροσδόκητος κερδισμένος το SPD στη Γερμανία – Πικρός συμβιβασμός για τη Μέρκελ
Απροσδόκητος κερδισμένος το SPD στη Γερμανία – Πικρός συμβιβασμός για τη Μέρκελ

Απροσδόκητος κερδισμένος το SPD στη Γερμανία – Πικρός συμβιβασμός για τη Μέρκελ

Μετά από 13 ημέρες διαβουλεύσεων και έναν τελικό 24ωρο διαπραγματευτικό μαραθώνιο CDU/CSU και Σοσιαλδημοκράτες κατέληξαν σε συμφωνία για το σχηματισμό ς. Απροσδόκητος κερδισμένος το .

Οι τρεις επίδοξοι κυβερνητικοί εταίροι κατέληξαν τελικώς σε κυβερνητική συμφωνία, αλλά και στην κατανομή των υπουργείων.

Οι Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς αναλαμβάνουν έξι συνολικά χαρτοφυλάκια στη νέα και συγκεκριμένα τα υπουργεία Οικονομικών, Εξωτερικών, Εργασίας, Οικογενειακών Υποθέσεων, Δικαιοσύνης και Περιβάλλοντος.

Ειδικά τα τρία πρώτα μπορούν να θεωρηθούν μεγάλη διαπραγματευτική επιτυχία για το και τον αρχηγό του κόμματος Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος δέχεται τις τελευταίες εβδομάδες έντονα εσωκομματικά πυρά, λόγω της στροφής 180 μοιρών που έκανε όταν αρχικώς απέκλεισε το ενδεχόμενο συνς με την Αγγελα Μέρκελ.

Παρότι είναι ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος, έχοντας συγκεντρώσει στις τελευταίες μόλις 20,5%, το SPD κατάφερε να αποσπάσει τα τρία μάλλον σημαντικότερα χαρτοφυλάκια. Ο ίδιος ο Μ. Σουλτς αναλαμβάνει μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών, παραδίδοντας την προεδρία του κόμματος στην επικεφαλής της Κ.Ο. Αντρέα άλες (θα είναι η πρώτη πρόεδρος στην 155χρονη του SPD).

Σε κοινή Τύπου με τους Αγγελα Μέρκελ και Χ. Ζέεχοφερ, ο Σουλτς υπογράμμισε ότι η κυβερνητική συμφωνία «φέρει σε μεγάλο βαθμό την υπογραφή του SPD».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση