Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αποζημίωση 72 εκατ. δολαρίων από Johnson & Johnson για καρκίνο ωοθηκών
Αποζημίωση 72 εκατ. δολαρίων από Johnson & Johnson για καρκίνο ωοθηκών

Αποζημίωση 72 εκατ. δολαρίων από Johnson & Johnson για καρκίνο ωοθηκών

Το ποσό των 72 εκτομμυρίων δολρίων καλείται να πληρώσει η αμερικανική εταιρεία Johnson & Johnson ως στην οικογένεια μιας γυναίκας από τις ΗΠΑ, ο θάνατος της οποίας από καρκίνο των ωοθηκών φέρεται να σχετίζεται με την χρήση προϊόντων της εταιρείας, όπως το ταλκ για μωρά και το αφρόλουτρο «Shower to Shower».

Οπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, δικαστήριο του Μιζούρι διέταξε την Johnson & Johnson να καταβάλει στην οικογένεια της Ζακλίν Φοξ το τεράστιο αυτό ποσό, ενώ την ίδια σε βάρος της εταιρείας εκκρεμούν περισσότερες από 1.000 παρόμοιες υποθέσεις.

Πρόκειται για αγωγές που έχουν γίνει από , οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η εταιρεία, έχοντας σαν στόχο την των πωλήσεων της, δεν ενημέρωσε τους καταναλωτές ότι τα προϊόντα που παράγει και τα οποία έχουν ως βάση το ταλκ, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Η Ζακλίν Φοξ, η οποία ζούσε στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, χρησιμοποιούσε για περισσότερα από 35χρόνια το ταλκ για μωρά της Johnson & Johnson και το αφρόλουτρο «Shower to Shower» για την γυναικεία υγιεινή. Ωστόσο, πριν από τρία χρόνια διαγνώστηκε με καρκίνο των ωοθηκών και πέθανε τον περασμένο Οκτώβριο στην ηλικία των 62 ετών.

Οι ένορκοι στο δικαστήριο του Μιζούρι έκριναν το βράδυ της Δευτέρας ότι η Johnson & Johnson είναι ένοχη για απάτη, αμέλεια και συνωμοσία. «Η Johnson & Johnson γνώριζε από τη δεκαετία του 1980 τους κινδύ, αλλά προτίμησε να πει ψέματα στους καταναλωτές», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, Τζιρ Μπίσλι, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας, Κάρλ κούντριτς, ανέφερε από την πλευρά της ότι η Johnson & Johnson είναι απογοητευμένη με την έκβαση τς συγκεκριμένης υπόθεσης, επισημαίνοντας πως η και η των καταναλωτών αποτελούν τη μεγαλύτερη ευθύνη της εταιρείας. «Συμπάσχουμε με την οικογένεια της γυναίκας αλλά πιστεύουμε ότι η ποιότητα του ταλκ έχει πιστοποιηθεί από δεκαετίες επιστημονικών ερευνών», ανέφερε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση