Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αποχωρούν επιχειρηματίες από το Ντουμπάι
Αποχωρούν επιχειρηματίες από το Ντουμπάι

Αποχωρούν επιχειρηματίες από το Ντουμπάι

Πολλοί που δραστηριοποιούνται στο αναγκάζονται να αποχωρήσουν λόγω αδυναμίας να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η επιβράδυνση της ς λόγω δραστικής πτώσης στις του πετρελαίου υποχρεώνει την κυβέρνηση να περικόψει τις κρατικές δαπάνες και να «παγώσει» επενδυτικά προγράμματα. Αυτό έχει ως συνέπεια οι να μην είναι σε θέση να εξοφλήσουν τα χρέη τους και να κινδυνεύουν με πτώχευση. Ομως, μία τέτοια προοπτική κάθε άλλο παρά απλή είναι στο εμιράτο του . Δεδομένου ότι οι και η χρεοκοπία φυσικών και νομικών προσώπων θεωρούνται ποινικά αδικήματα, οι επιχειρηματίες, που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Πίσω τους αφήνουν πανάκριβα αυτοκίνητα και άλλα πολυτελή περιουσιακά στοιχεία.

Τα στοιχεία της εταιρείας ασφάλισης πιστώσεων, Coface, δείχνουν πως μεταξύ του γ΄ τριμήνου του 2015 και του α΄ τριμήνου του τρέχοντος έτους περίπου 237 ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων αποχώρησαν από το Ντουμπάι. Οι σοβαρότερα πληγέντες από την επιβράδυνση κλάδοι είναι οι πρώτες ύλες –ειδικότερα τα – και οι κατασκευές. Σύμφωνα με τον επικεφαλής για τις δραστηριότητες Μέσης ς της Coface, Μάσιλο Φαλκιόνι, «οι εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με καθυστερήσεις τεσσάρων μηνών στις πληρωμές τους από την πελατεία τους, το οποίο σημαίνει πως θα πρέπει να αναμένουν οκτώ μήνες κατά μέσον όρο για να εισπράξουν ρευστό. Τέλος, ο κ. Φαλκιόνι προβλέπει καλύτερες προοπτικές ενόψει των δαπανών σε για την Παγκόσμια Εκθεση Εξαγωγών του 2020 στο Ντουμπάι.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση