Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Από την Bond Street στις εμπόλεμες ζώνες
Από την Bond Street στις εμπόλεμες ζώνες

Από την Bond Street στις εμπόλεμες ζώνες

Από τον δεύτερο όροφο του γραφείου του στην Bond Street, μπορούσε να χαζεύει την πολύβουη ζωή στον πιο ακριβό δρόμο του Λονδίνου. Ο Κασσωτάκης εργαζόταν στον διάσημο οίκο Cartier επί έντεκα χρόνια, τα τελευταία ως διευθυντής μάρκετινγκ όταν αποφάσισε ότι ήθελε τη ζωή του αλλιώς. Μάζεψε όλα τα προσωπικά είδη από το πολυτελές γραφείο του, αποχαιρέτησε τους συναδέλφους του και άρχισε να αναζητεί αυτό που θα έδινε πραγματικό νόημα στη ζωή του. Χωρίς κανένα προγραμματισμό, δεψε στη Λατινική Αμερική, όπου επισκέφθηκε δεκαπέντε χώρες, ζώντας καθημερινά κάτω από απρόβλεπτες συνθήκες.

Μέσα σε διάστημα τριών ετών έκανε και άλλα δια τόσο στη Νότια Αμερική όσο και στην , όπου για πολλές μέρες έμενε στην ύπαιθρο προσφέροντας τη βοήθειά του στις φυλές της Αφρικής.

Η συνέχεια –ύστερα από όλα αυτά– ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη. Τον περασμένο Μάιο, ο Κασσωτάκης εντάχθηκε στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, θέλοντας να ενισχύσει με τη συμμετοχή του τη δράση της Οργάνωσης στις εμπόλεμες ζώνες ανά τον κόσμο. Πριν από λίγες μέρες επέστρεψε από την πρώτη του στη Ράμθα της Ιορδανίας. Βρέθηκε εκεί για επτά μήνες με την ιδιότητα του συντονιστή ανθρώπινου δυναμικού, βοηθώντας πρόσφυγες που εγκαταλείπουν τη Συρία. Η ιστορία που αφηγείται μοιάζει βγαλμένη από .

«Τα τελευταία χρόνια είχα αρχίσει να ενδιαφέρομαι έντονα για το πώς είναι ο πέρα από τον δυτικό πολιτισμό, γι' αυτό και ταξίδεψα πολύ. Διαπίστωσα ότι υπάρχουν ανάγκες στον κόσμο που δεν μπορούν να συγκριθούν με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς σήμερα και έτσι άρχισα να αναζητώ εμπειρίες που θα με έκαναν καλύτερο ως άνθρωπο και θα μου πρόσφεραν αυτό που τελικά ονειρευόμουν να ζήσω», λέει στην «Κ» ο 43χρονος σήμερα Βαγγέλης Κασσωτάκης.

Οταν τυχαία ήρθε σε επαφή με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, συνειδητοποίησε ότι ήταν πλέον έτοιμος να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο. Συζήτησε με τους επικεφαλής της Οργάνωσης και περίμενε την πρώτη του , έχοντας επισημάνει ότι θα δεχόταν οποιαδήποτε πρόταση του έκαναν, ακόμη και στις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη. Τελικά, τον περασμένο Μάιο βρέθηκε στη Ράμθα, πέντε χιλιόμετρα μακριά από τα νότια της Συρίας.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση