Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Απειλητικό μήνυμα ΗΠΑ προς Βόρεια Κορέα
Απειλητικό μήνυμα ΗΠΑ προς Βόρεια Κορέα

Απειλητικό μήνυμα ΗΠΑ προς Βόρεια Κορέα

Σε μια θεαματική σκλήρυνση της αμερικανικής στάσης έναντι της Βόρειας ς, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, απείλησε ευθέως την Πιονγιάνγκ με προληπτικό, στρατιωτικό πλήγμα εάν δεν ανακρούσει πρύμναν στο πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα. Αφού επισκέφθηκε αμερικανική βάση στη , κοντά στα σύνορα των δύο κορεατικών κρατών, ο νέος επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραχώρησε Τύπου στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής ς εναντίον της Βόρειας ς, απάντησε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι πάνω στο τραπέζι». Αφού διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν τη στρατιωτική σύγκρουση, έσπευσε να προσθέσει: «Ωστόσο, είναι σαφές ότι η Βόρεια Κορέα επιδίδεται σε ενέργειες που απειλούν τις δυνάμεις της Νότιας Κορέας ή τις δικές μας, ενέργειες που απαιτούν την κατάλληλη απάντηση. Αν κλιμακώσουν την του εξοπλιστικού προγράμματος σε επίπεδο που θα θεωρήσουμε ότι πρέπει να βρει απάντηση, τότε αυτή η εκδοχή (της στρατιωτικής δράσης) θα βρίσκεται στο τραπέζι».
Την απειλητική τοποθέτηση Τίλερσον ήρθε να ενισχύσει, λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας, μέσω Twitter: «Η Βόρεια Κορέα συμπεριφέρεται πολύ άσχημα. Εξαπατά τις ΗΠΑ επί χρόνια. Η έχει κάνει πολύ λίγα πράγματα για να βοηθήσει».
Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο θόρυβος γύρω από τις –αστήρικτες, μέχρι στιγμής– Τραμπ περί τηλεφωνικής παρακολούθησής του επί προεδρίας . Παρότι οι εκπρόσωποι και των δύο κομμάτων, Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις υπέρ της ς Τραμπ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε χθες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει στη θέση του.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση