Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Απειλητικό μήνυμα ΗΠΑ προς Βόρεια Κορέα
Απειλητικό μήνυμα ΗΠΑ προς Βόρεια Κορέα

Απειλητικό μήνυμα ΗΠΑ προς Βόρεια Κορέα

Σε μια θεαματική σκλήρυνση της αμερικανικής στάσης έναντι της Βόρειας Κορέας, ο Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, απείλησε ευθέως την Πιονγιάνγκ με προληπτικό, στρατιωτικό πλήγμα εάν δεν ανακρούσει πρύμναν στο πυρηνικό και πυραυλικό της πρόγραμμα. Αφού επισκέφθηκε αμερικανική βάση στη Νότια Κορέα, κοντά στα σύνορα των δύο κορεατικών κρατών, ο νέος επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραχώρησε Τύπου στην πρωτεύουσα Σεούλ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο χρήσης στρατιωτικής ς εναντίον της Βόρειας Κορέας, απάντησε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι πάνω στο τραπέζι». Αφού διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν τη στρατιωτική σύγκρουση, έσπευσε να προσθέσει: «Ωστόσο, είναι σαφές ότι η επιδίδεται σε ενέργειες που απειλούν τις δυνάμεις της Νότιας Κορέας ή τις δικές μας, ενέργειες που απαιτούν την κατάλληλη απάντηση. Αν κλιμακώσουν την του εξοπλιστικού προγράμματος σε επίπεδο που θα θεωρήσουμε ότι πρέπει να βρει απάντηση, τότε αυτή η εκδοχή (της στρατιωτικής δράσης) θα βρίσκεται στο τραπέζι».
Την απειλητική τοποθέτηση Τίλερσον ήρθε να ενισχύσει, λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο , δηλώνοντας, μέσω : «Η συμπεριφέρεται πολύ άσχημα. Εξαπατά τις ΗΠΑ επί χρόνια. Η Κίνα έχει κάνει πολύ λίγα πράγματα για να βοηθήσει».
Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο γύρω από τις –αστήρικτες, μέχρι στιγμής– Τραμπ περί τηλεφωνικής παρακολούθησής του επί προεδρίας Ομπάμα. Παρότι οι εκπρόσωποι και των δύο κομμάτων, Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών, στην αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας αποφάνθηκαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις υπέρ της καταγγελίας Τραμπ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου δήλωσε χθες ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει στη θέση του.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση