Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Απειλές Ερντογάν κατά πανεπιστημιακών
Απειλές Ερντογάν κατά πανεπιστημιακών

Απειλές Ερντογάν κατά πανεπιστημιακών

Επίθεση εναντίον των πανεπιστημιακών που επέκριναν την του στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου κυριαρχεί το κουρδικό στοιχείο, εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ , προειδοποιώντας τους ότι θα πληρώσουν το τίμημα αφού έπεσαν στον «λάκκο της προδοσίας». Οι εισαγγελείς εγκαινίασαν μεγάλη έρευνα κατά 1.200 και πλέον Τούρκων ακαδημαϊκών που υπέγραψαν με το οποίο αποκηρύσσουν τις στρατιωτικές εναντίον Κούρδων ανταρτών. Τουλάχιστον 18 συνελήφθησαν στο πλαίσιο των ερευνών. Η Ε.Ε. και οι επέκριναν την σε ασυνήθιστα υψηλούς τόνους.

Οι ακαδημαϊκοί έδειξαν «τα αληθινά άσχημα πρόσωπά τους», αφότου έπεσαν οι , είπε ο , απευθυνόμενος σε φίλα προσκείμενους τοπικούς Τούρκους πολιτικούς, με τους οποίους συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο. «Φτύνουν τη χολή τους πάνω στις αξίες του έθνους και στην Ιστορία μας με κάθε ευκαιρία, και το συγκεκριμένο το έδειξε αυτό με καθαρό τρόπο», προσέθεσε. Ο Ερντογάν άφησε να εννοηθεί ότι οι ακαδημαϊκοί θα αντιμετωπίσουν τόσο ποινικές συνέπειες όσο και απώλεια των εδρών τους. «Πιστεύετε ότι θα προσπαθήσετε να διαταράξετε την ενότητα του έθνους και θα συνεχίσετε την άνετη ζωή σας με τη του μισθού που παίρνετε από το χωρίς καμία συνέπεια;» αναρωτήθηκε μεγαλόφωνα, για να απαντήσει αμέσως μετά: «Αυτές οι ημέρες έχουν παρέλθει». «Σε ένα δικαίου, σαν την Τουρκία, οι αποκαλούμενοι ακαδημαϊκοί που θέτουν στο στόχαστρο τη χώρα μας δεν έχουν το δικαίωμα να διαπράττουν εγκλήματα. Δεν έχουν ασυλία», υπογράμμισε. Παράλληλα, αναφερόμενος στην κοσμική ελίτ, που την Τουρκία επί πολλά χρόνια πριν ανέλθει στην εξουσία του ΑΚΡ το 2002, είπε: «Η παλιά Τουρκία, όπου μια ολόκληρη χώρα και ένας έθνος κυβερνιόταν από μια χούφτα αυτοαποκαλούμενων διανοουμένων δεν υπάρχει πια».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλικο Μπάτροβιτς #ΒέλικοΜπάτροβιτς - https://t.co/eFIwpdYA0r -

  • Κοινή δήλωση Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου: Στήριξη σε δίκαιη και βιώσιμη επίλυση του Κυπριακού… - https://t.co/piKALr7W3i -

  • #σχολεία: Με μοριακό ή rapid test η επιστροφή των ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών #σχολεία - https://t.co/16PzGWDdU1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση