Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Aπαγόρευση πτήσεων πάνω από την οικία του πρίγκιπα Ουίλιαμ
Aπαγόρευση πτήσεων πάνω από την οικία του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Aπαγόρευση πτήσεων πάνω από την οικία του πρίγκιπα Ουίλιαμ

Mια ζώνη απαγόρευσης τέθηκε σε ισχύ από σήμερα στον εναέριο χώρο πάνω από το Άμνερ Χολ, την οικογενειακή κατοικία του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ στο Νόρφολκ, για λόγους ασφαλείας αλλά και ενάντια στα αδιάκριτα βλέμματα των παπαράτσι.

Το πριγκιπικό ζεύγος κατάφερε στα Σεπτεμβρίου να πάρει το φως από το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας προκειμένου να οριστεί μια «ζώνη απαγόρευσης πτήσεων» σε μια ακτίνα 2,4 χιλιομέτρων στον εναέριο χώρο άνωθεν της ιδιοκτησίας τους, που βρίσκεται στην ανατολική Αγγλία.

Επομένως, όπως ορίζεται, κανένα ιπτάμενο αντικείμενο, αεροπλάνο, μη επανδρωμένο τηλεχειριζόμενο ή ο,τιδήποτε άλλο δεν επιτρέπεται να πετάει στην ζώνη αυτή σε ύψος μικρότερο των 2.000 ποδών (609 μέτρα).
Αν και οι λόγοι ασφαλείας προβάλλονται ως το βασικό επιχείρημα για τη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, ο βρετανικός αναφέρεται κυρίως στο φόβο του πριγκιπικού ζεύγους για τους παπαράτσι, που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν ακόμα και μη επανδρωμένα τηλεχειριζόμενα αεροσκάφη για να προσεγγίσουν την και να τραβήξουν στιγμιότυπά τους ενόψει των Χριστουγέννων.

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αναλένα Μπέρμποκ: Τα στοιχήματα της πρώτης Γερμανίδας ΥΠΕΞ #ΑναλέναΜπέρμποκ - https://t.co/h4Rn1tyYEb -

  • #Ρινόκερος: Αντικαταστάτης του Σερβετάλη ο Αιμιλιάνος Σταματάκης #Ρινόκερος - https://t.co/YLWGoZ5UDh -

  • Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες #ΑνάπλασηΠανεπιστημίου - https://t.co/viwV0pvfhp -

"Αλιεύοντας" την είδηση