Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Απαγόρευση λειτουργίας τουρκικών ΜΜΕ
Απαγόρευση λειτουργίας τουρκικών ΜΜΕ

Απαγόρευση λειτουργίας τουρκικών ΜΜΕ

Νέες διαστάσεις λαμβάνουν οι δικαστικές διώξεις εναντίον αολιτευόμενων μέσων ς στην Τουρκία, ενισχύοντας τους φόβους της τουρκικής ς και Ευρωπαίων πολιτικών για περιορισμό της ελευθεροτυπίας ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου. Με εισαγγελική , η μεγαλύτερη πλατφόρμα της Τουρκίας, Digiturk, υποχρεώθηκε να σταματήσει την αναμετάδοση έξι τηλεοπτικών καναλιών που ελέγχονται από την αδελφότητα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμμαχος του Τ. Ερντογάν στο παρελθόν, ο αυτοεξόριστος στις Γκιουλέν ήρθε σε ρήξη με το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και κατηγορείται από τον Ερντογάν για δημιουργία «παρακράτους» με στόχο την ανατροπή της νόμιμης ς. «Πρόκειται για προσπάθεια του ΑΚΡ να επιβάλει τη σιωπή στα αντιπολιτευόμενα μέσα ς ενόψει εκλογών», σχολίασε ο Ισμέτ Ντεμιρντογκέν, εκ μέρους του κεμαλικού κόμματος CHP, που εκπροσωπεί την αξιωματική .

Μεταξύ των έξι τηλεοπτικών δικτύων που σίγησαν από χθες, περιλαμβάνεται και το παιδικό κανάλι S Haber, γεγονός που προκάλεσε καταιγισμό ειρωνικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτή η εισαγγελική αποτελεί πλήγμα για τον Αρθουρ το Κουνέλι και για τον Γιούμι το Εξυπνο Φορτηγό», ανέφερε ένα από τα μηνύματα που έκαναν θραύση στο Twitter, παραπέμποντας σε δύο δημοφιλείς ήρωες παιδικών σειρών κινουμένων σχεδίων. Απτόητος, ο Τ. Ερντογάν δήλωσε ότι «θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που προβλέπονται από τον νόμο» εναντίον των μέσων που ελέγχονται από την αδελφότητα Γκιουλέν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση