Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Απαγόρευση λειτουργίας τουρκικών ΜΜΕ
Απαγόρευση λειτουργίας τουρκικών ΜΜΕ

Απαγόρευση λειτουργίας τουρκικών ΜΜΕ

Νέες διαστάσεις λαμβάνουν οι δικαστικές εναντίον αντιπολιτευόμενων μέσων ενημέρωσης στην Τουρκία, ενισχύοντας τους φόβους της τουρκικής αντιπολίτευσης και Ευρωπαίων πολιτικών για περιορισμό της ελευθεροτυπίας ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της 1ης Νοεμβρίου. Με εισαγγελική , η μεγαλύτερη ψηφιακή πλατφόρμα της Τουρκίας, Digiturk, υποχρεώθηκε να σταματήσει την αναμετάδοση έξι τηλεοπτικών καναλιών που ελέγχονται από την αδελφότητα του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Σύμμαχος του Τ. στο παρελθόν, ο αυτοεξόριστος στις Γκιουλέν ήρθε σε ρήξη με το κυβερνών Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης () και κατηγορείται από τον για «παρακράτους» με στόχο την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης. «Πρόκειται για προσπάθεια του να επιβάλει τη σιωπή στα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης ενόψει εκλογών», σχολίασε ο Ισμέτ Ντεμιρντογκέν, εκ μέρους του κεμαλικού κόμματος CHP, που εκπροσωπεί την αξιωματική .

Μεταξύ των έξι τηλεοπτικών δικτύων που σίγησαν από χθες, περιλαμβάνεται και το παιδικό κανάλι S Haber, γεγονός που προκάλεσε καταιγισμό ειρωνικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Αυτή η εισαγγελική αποτελεί πλήγμα για τον Αρθουρ το Κουνέλι και για τον Γιούμι το Εξυπνο Φορτηγό», ανέφερε ένα από τα μηνύματα που έκαναν θραύση στο , παραπέμποντας σε δύο δημοφιλείς παιδικών σειρών κινουμένων σχεδίων. Απτόητος, ο Τ. δήλωσε ότι «θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα που προβλέπονται από τον νόμο» εναντίον των μέσων που ελέγχονται από την αδελφότητα Γκιουλέν.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ανανέωση συνεργασίας ποδοσφαιριστών του Θησέα Αγριάς #ΓΣΘησέαςΑγριάς - https://t.co/ymnS5snDkP -

  • Ασφαλτόστρωση της οδού Βλάχα-Βροντερό από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #εργασίεςασφαλτόστρωσης - https://t.co/enhrih2H9A -

  • Χρηματοδότηση ιδιωτικών συνδέσεων αποχέτευσης σε Συκούριο και Νίκαια - https://t.co/T09JTFEuVL… -

"Αλιεύοντας" την είδηση