Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αντιτρομοκρατικά μέτρα προσεχώς στην Τυνησία
Αντιτρομοκρατικά μέτρα προσεχώς στην Τυνησία

Αντιτρομοκρατικά μέτρα προσεχώς στην Τυνησία

Με την κατασκευή τείχους ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με τη Λιβύη και με την ψήφιση αντιτρομοκρατικού νόμου, η της ς προσπαθεί να θωρακιστεί έναντι του κινδύνου νέων φονικών επιθέσεων τζιχαντιστών σε τουριστικά θέρετρα και άλλα σημεία της χς.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της χς του, στον απόηχο της τρομοκρατικής ς σε τουριστικό θέρετρο της πόλης Σους, η οποία στοίχισε τη σε 38 ανθρώπους, ο πρωθυπουργός, Χαμπίμπ Εσίντ, δήλωσε ότι η αντιμετωπίζει «σχέδια τρομοκρατικών ενεργειών, με στόχο τη ς αστάθειας… τη δολοφονία όσο γίνεται περισσότερων ανθρώπων και την καταστροφή της οικονομίας». Μέσα από αυτό το πρίσμα, ο Χαμπίμπ Εσίντ δικαιολόγησε την ανάγκη ψήφισης αντιτρομοκρατικού νόμου, ο οποίος θεσπίζει «έκτακτα », διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να θιγούν οι προσωπικές ελευθερίες που κατοχυρώνονται από το σύνταγμα.
Η Τυνησία ήταν η χώρα που πυροδότησε τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη», τον Δεκέμβριο του 2010 και αποτελεί σήμερα τη μοναδική θετική εξαίρεση σχετικά ομαλής μετάβασης στη δημοκρατία, σε αντίθεση με το χάος, τις εμφύλιες συγκρούσεις και τα πραξικοπήματα σε άλλες αραβικές χώρες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση