Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Αντιτρομοκρατικά μέτρα προσεχώς στην Τυνησία
Αντιτρομοκρατικά μέτρα προσεχώς στην Τυνησία

Αντιτρομοκρατικά μέτρα προσεχώς στην Τυνησία

Με την κατασκευή τείχους ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με τη και με την ψήφιση αντιτρομοκρατικού νόμου, η κυβέρνηση της Τυνησίας προσπαθεί να θωρακιστεί έναντι του κινδύνου νέων φονικών επιθέσεων τζιχαντιστών σε τουριστικά θέρετρα και άλλα σημεία της χώρας.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του, στον απόηχο της τρομοκρατικής επίθεσης σε τουριστικό θέρετρο της πόλης Σους, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους, ο πρωθυπουργός, Χαμπίμπ Εσίντ, δήλωσε ότι η Τυνησία αντιμετωπίζει «σχέδια τρομοκρατικών ενεργειών, με στόχο τη ατμόσφαιρας αστάθειας… τη όσο γίνεται περισσότερων ανθρώπων και την καταστροφή της οικονομίας». Μέσα από αυτό το πρίσμα, ο Χαμπίμπ Εσίντ δικαιολόγησε την ανάγκη ψήφισης αντιτρομοκρατικού νόμου, ο οποίος θεσπίζει «έκτακτα μέτρα», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να θιγούν οι προσωπικές ελευθερίες που κατοχυρώνονται από το σύνταγμα.
Η Τυνησία ήταν η χώρα που πυροδότησε τη λεγόμενη «Αραβική Άνοιξη», τον Δεκέμβριο του 2010 και αποτελεί σήμερα τη μοναδική θετική εξαίρεση σχετικά ομαλής μετάβασης στη δημοκρατία, σε αντίθεση με το χάος, τις εμφύλιες συγκρούσεις και τα πραξικοπήματα σε άλλες αραβικές χώρες.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Η θεατρική παράσταση «Σκηνές από έναν Γάμο» στο Πολιτιστικό Νέας Ιωνίας στο Βόλο - https://t.co/7jZ3AGJNKR… -

  • Βιοκλιματική ανάπλαση του κεντρικού πεζοδρόμου του Βελεστίνου #κεντρικόςπεζόδρομοςΒελεστίνου - https://t.co/F4rrynquV7 -

  • Νεκρό δελφίνι στην Νέα Αγχίαλο #νεκρόδελφίνι - https://t.co/dL4bHl7hNz -

"Αλιεύοντας" την είδηση