Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αντιτρομοκρατικά μέτρα προσεχώς στην Τυνησία
Αντιτρομοκρατικά μέτρα προσεχώς στην Τυνησία

Αντιτρομοκρατικά μέτρα προσεχώς στην Τυνησία

Με την κτσκευή τείχους ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με τη και με την ψήφιση αντιτρομοκρατικού νόμου, η της Τυνησίας προσπαθεί να θωρακιστεί έναντι του κινδύνου νέων φονικών επιθέσεων τζιχαντιστών σε τουριστικά θέρετρα και άλλα σημεία της χώρας.

Μιλώντας στο κοινοβούλιο της χώρας του, στον απόηχο της τρομοκρατικής ς σε τουριστικό θέρετρο της πόλης Σους, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 38 ανθρώπους, ο , Χαμπίμπ Εσίντ, δήλωσε ότι η Τυνησία αντιμετωπίζει «σχέδια τρομοκρατικών ενεργειών, με στόχο τη ατμόσφαιρας αστάθειας… τη δολοφονία όσο γίνεται περισσότερων ανθρώπων και την καταστροφή της ς». Μέσα από αυτό το πρίσμα, ο Χαμπίμπ Εσίντ δικαιολόγησε την ανάγκη ψήφισης αντιτρομοκρατικού νόμου, ο οποίος θεσπίζει «έκτακτα μέτρα», διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι δεν πρόκειται να θιγούν οι προσωπικές ελευθερίες που κατοχυρώνονται από το σύνταγμα.
Η Τυνησία ήταν η χώρα που πυροδότησε τη λεγόμενη «Αραβική », τον Δεκέμβριο του 2010 και αποτελεί σήμερα τη μοναδική θετική εξαίρεση σχετικά ομαλής μετάβασης στη δημοκρατία, σε αντίθεση με το χάος, τις εμφύλιες και τα πραξικοπήματα σε άλλες αραβικές χώρες.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση