Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η αντιπολίτευση στην Τουρκία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία
Η αντιπολίτευση στην Τουρκία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία

Η αντιπολίτευση στην Τουρκία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία

Οι τελευταίες εξελίξεις σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο αφήνουν σε πολύ δύσκολη θέση την τουρκική οικονομία, η οποία το τελευταίο διάστημα δέχεται πλήγματα από πολλές κατευθύνσεις. Νέα του κόμματος της αξιωματικής αολίτευσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τουρκική οικονομία.

Σύμφωνα με την που κατατέθηκε στην ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, η ενδέχεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη, γενικευμένη οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με νέα, εβδομαδιαία έκθεση του ΡΛΚ, η οποία συζητήθηκε στο κεντρικό όργανο του κόμματος πριν από λίγες ώρες, η δίκη του ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία Ρεζά Σαρράφ που ξεκινά στις 27 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ενδέχεται να πυροδοτήσει αλυσιδωτές εξελίξεις στην τουρκική οικονομία. Η νέα έκθεση κάνει λόγο για «παράγοντα σοκ».

Η έκθεση τονίζει ήδη αυτήν την περίοδο παρατηρείται σημαντική πτώση στις επενδύσεις και στους ρυθμούς κατανάλωσης στο εσωτερικό της ς. Σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο της έναρξης της δίκης του κ. Σαρράφ, το επόμενο διάστημα, η Τουρκία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια γενικευμένη οικονομική κρίση.

Η τουρκική έκθεση υπενθυμίζει ακόμη τις στενές σχέσεις του ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ και τον στενό κύκλο του. Σε περίπτωση που ο ίδιος επιλέξει να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές, δηλαδή να καταθέσει σχετικά με τις υπόγειες συνδι Τουρκίας-Ιράν, τότε ενδέχεται να προκύψουν πολλά προτα για την σε πολλά μέτωπα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση