Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Η αντιπολίτευση στην Τουρκία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία
Η αντιπολίτευση στην Τουρκία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία

Η αντιπολίτευση στην Τουρκία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία

Οι τελευταίες εξελίξεις σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο αφήνουν σε πολύ δύσκολη θέση την τουρκική οικονομία, η οποία το τελευταίο διάστημα δέχεται πλήγματα από πολλές κατευθύνσεις. Νέα έκθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τουρκική οικονομία.

Σύμφωνα με την έκθεση που κατατέθηκε στην του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, η Τουρκία ενδέχεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη, γενικευμένη οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με νέα, εβδομαδιαία έκθεση του ΡΛΚ, η οποία συζητήθηκε στο κεντρικό όργανο του κόμματος πριν από λίγες ώρες, η δίκη του ιρανικής καταγωγής Τούρκου επιχειρηματία Ρεζά Σαρράφ που ξεκινά στις 27 Νοεμβρίου στις , ενδέχεται να πυροδοτήσει αλυσιδωτές εξελίξεις στην τουρκική οικονομία. Η νέα έκθεση κάνει λόγο για «παράγοντα σοκ».

Η έκθεση τονίζει ήδη αυτήν την περίοδο παρατηρείται σημαντική στις και στους ρυθμούς κατανάλωσης στο εσωτερικό της Τουρκίας. Σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο της έναρξης της δίκης του κ. Σαρράφ, το επόμενο διάστημα, η Τουρκία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια γενικευμένη οικονομική κρίση.

Η τουρκική έκθεση υπενθυμίζει ακόμη τις στενές σχέσεις του ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και τον στενό κύκλο του. Σε περίπτωση που ο ίδιος επιλέξει να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές, δηλαδή να καταθέσει σχετικά με τις υπόγειες συνδιαλλαγές Τουρκίας-Ιράν, τότε ενδέχεται να προκύψουν πολλά προβλήματα για την σε πολλά μέτωπα.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση