Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Η αντιπολίτευση στην Τουρκία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία
Η αντιπολίτευση στην Τουρκία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία

Η αντιπολίτευση στην Τουρκία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομία

Οι τελευτίες εξελίξεις σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο αφήνουν σε πολύ δύσκολη θέση την τουρκική οικονομία, η οποία το τελευταίο διάστημα δέχεται πλήγματα από πολλές κατευθύνσεις. Νέα έκθεση του κόμματος της αξιωματικής ς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την τουρκική οικονομία.

Σύμφωνα με την έκθεση που κατατέθηκε στην ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, η Τουρκία ενδέχεται να βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μεγάλη, γενικευμένη .

Σύμφωνα με νέα, εβδομαδιαία έκθεση του ΡΛΚ, η οποία συζητήθηκε στο κεντρικό όργανο του κόμματος πριν από λίγες ώρες, η δίκη του ιρανικής καταγωγής Τούρκου επιχειρηματία Ρεζά Σαρράφ που ξεκινά στις 27 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ενδέχεται να πυροδοτήσει αλυσιδωτές εξελίξεις στην τουρκική οικονομία. Η νέα έκθεση κάνει λόγο για «παράγοντα σοκ».

Η έκθεση τονίζει ήδη αυτήν την περίοδο παρατηρείται σημαντική στις και στους ρυθμούς κατανάλωσης στο εσωτερικό της Τουρκίας. Σε συνδυασμό με τον αντίκτυπο της έναρξης της δίκης του κ. Σαρράφ, το επόμενο διάστημα, η Τουρκία θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με μια γενικευμένη .

Η τουρκική έκθεση υπενθυμίζει ακόμη τις στενές του ιρανικής καταγωγής επιχειρηματία με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ και τον στενό κύκλο του. Σε περίπτωση που ο ίδιος επιλέξει να συνεργαστεί με τις αμερικανικές αρχές, δηλαδή να καταθέσει σχετικά με τις υπόγειες συνδι Τουρκίας-Ιράν, τότε ενδέχεται να προκύψουν πολλά προβλήματα για την σε πολλά μέτωπα.

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση