Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερο καύσωνα της δεκαετίας οι Ευρωπαίοι
Αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερο καύσωνα της δεκαετίας οι Ευρωπαίοι

Αντιμέτωποι με τον μεγαλύτερο καύσωνα της δεκαετίας οι Ευρωπαίοι

Σε κλοιό καύσωνα – με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου, ακόμα και σε χώρες που δεν είναι συνηθισμένες στην μεσογειακή – είναι από σήμερα μεγάλο μέρος της Ευρώπης.

Το πρωτοφανές σε διάρκεια και ένταση κύμα ς στην Ευρώπη οφείλεται σε θερμές αέριες μάζες από την . Εξαιτίας αυτών, κυρίως η Ισπανία, η Γαλλία, τα νότια του Ηνωμένουν Βασιλείου, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ελβετία και τα βόρεια της ς θα έρθουν αντιμέτωπες με υψηλές θερμοκρασίες ρεκόρ επί 3 και πλέον ημέρες.

Στη Γαλλία, τα θερμόμετρα έδειξαν σήμερα 37 βαθμούς στο Καρπεντράς (νότια) και η θερμοκρασία αναμένεται να καταγράψει περαιτέρω άνοδο έως 40 βαθμούς Κελσίου, στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Αύριο Τετάρτη, τοπικά, ο θα αγγίξει, για παράδειγμα, τους 41-42 βαθμούς Κελσίου στο Κλερμόν Φεράν (κεντρικά), προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας.


Στο Τροκαντερό, ντόπιοι και τουρίστες δροσίζονται στα συντριβάνια

Στο Βέλγιο, οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για «υψηλές θερμοκρασίες» με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι τα θερμότερα θα δείξουν έως 34-35 βαθμούς Κελσίου από σήμερα, σύμφωνα με το βασιλικό Ινστιτούτο Μετεωρολογίας.


Ηλιο στο γρασίδι, στις όχθες του Δούναβη, για τους κατοίκους του Regensburg στη Γερμανία 

Η Γερμανία ενδέχεται να γνωρίσει επίσης, στα μέσα της εβδομάδας, θερμοκρασίες από τις υψηλότερες που έχουν ποτέ καταγραφεί τα τελευταία 70 και πλέον χρόνια – ο αναμένεται να αγγίξει ακόμα και τους 40 βαθμούς ξεπερνώντας  το ρεκόρ του 1947, όταν το θερμόμετρο έδειξε με 38,2 βαθμούς κελσίου στη Φρανκφούρτη.


Βουτιές σε πισίνα στο Βαλέ της Ελβετίας

Στην Ισπανία, η μετεωρολογική υπηρεσία κήρυξε συναγερμό για «κύμα ζέστης» από αύριο Τετάρτη, προβλέποντας θερμοκρασίες έως τους 42 βαθμούς Κελσίου στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.


Κάποιοι τυχεροί απολαμβάνουν τις εξωτικές παραλίες στα Κανάρια Νησιά

Συναγερμός για κύμα καύσωνα έχει σημάνει επίσης στην Αυστρία και την Ελβετία, χώρες που παραδοσιακά δεν έχουν ζεστά καλοκαίρια.


Ηλιο και βουτιές στη λίμνη της Ζυρίχης

 

Πηγή: kathimerini.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
"Αλιεύοντας" την είδηση