Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Αντιμεταναστευτικές συγκεντρώσεις του Pegida σε πόλεις της Ευρώπης
Αντιμεταναστευτικές συγκεντρώσεις του Pegida σε πόλεις της Ευρώπης

Αντιμεταναστευτικές συγκεντρώσεις του Pegida σε πόλεις της Ευρώπης

Το γερμανικό αντιισλαμικό-αντι κίνημα Pegida οργάνωσε σήμερα συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της ς σε ένδειξη ς για την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από την Μέση Ανατολή και την .

Το ακροδεξιό κίνημα των “Ευρωπαίων Πατριωτών κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης”, ξεκίνησε από την πόλη της Δρέσδης στην ανατολική το 2014. Μετά την κάμψη που γνώρισε τον περασμένο χρόνο, το κίνημα ενισχύθηκε και πάλι λόγω του αρνητικού τος που δημιούργησε η εισροή 1,1 εκατομμυρίου προσφύγων φέτος στη χώρα.

Το Pegida είχε καλέσει για σήμερα 14 χώρες να διαδηλώσουν κατά των προσφύγων με σύνθημα “ Φρούριο”.

Στη συγκέντρωση της Δρέσδης η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών. Τα γερμανικά μέσα ς ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 8.000, πολύ κάτω από την πρόβλεψη της αστυνομίας. Ταυτόχρονα εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση στη Δρέσδη με σύνθημα “Αλληλεγγύη αντί για Αποκλεισμό”

Στη Γαλλία συγκεντρώσεις οργανώθηκαν στο Καλαί και στο Μονπελιέ.

Στο Αμστερνταμ, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε συλλήψεις διαδηλωτών του Pegida ή αντιδιαδηλωτών έπειτα από με την αστυνομία στο της πόλης. Δεκάδες διαδηλωτές αντιπαρατέθηκαν σε αντιδιαδηλωτές που φώναζαν “Οι Πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι, οι Φασίστες όχι”.

Στην πράγμα, η αστυνομία προσπάθησε να κρατήσει σε απόσταση τους διαδηλωτές του Pegida και τους αντιδιαδηλωτές.

Διαδηλώσεις του Pegida οργανώθηκαν επίσης στη Βαρσοβία (Πολωνία), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Γκρατς (Αυστρία) και στο Μπέρμιγχαμ (Βρετανία). Στις περισσότερες από τις πόλεις αυτές οργανώθηκαν ταυτόχρονα και αντιδιαδηλώσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση