Βρίσκεστε εδώ:  / ΚΟΣΜΟΣ / Αντιμεταναστευτικές συγκεντρώσεις του Pegida σε πόλεις της Ευρώπης
Αντιμεταναστευτικές συγκεντρώσεις του Pegida σε πόλεις της Ευρώπης

Αντιμεταναστευτικές συγκεντρώσεις του Pegida σε πόλεις της Ευρώπης

Το γερμανικό αντιισλαμικό-αντιμεταναστευτικό κίνημα Pegida οργάνωσε σήμερα συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις της Ευρώπης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την άφιξη εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών από την Μέση και την .

Το ακροδεξιό κίνημα των “Ευρωπαίων Πατριωτών κατά του Εξισλαμισμού της Δύσης”, ξεκίνησε από την πόλη της Δρέσδης στην ανατολική Γερμανία το 2014. Μετά την κάμψη που γνώρισε τον περασμένο χρόνο, το κίνημα ενισχύθηκε και πάλι λόγω του αρνητικού κλίματος που δημιούργησε η εισροή 1,1 εκατομμυρίου προσφύγων φέτος στη χώρα.

Το Pegida είχε καλέσει για σήμερα 14 χώρες να διαδηλώσουν κατά των προσφύγων με σύνθημα “Ευρώπη Φρούριο”.

Στη συγκέντρωση της Δρέσδης η αρνήθηκε να δώσει εκτίμηση για τον αριθμό των διαδηλωτών. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό τους σε 8.000, πολύ κάτω από την πρόβλεψη της αστυνομίας. Ταυτόχρονα εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση στη Δρέσδη με σύνθημα “Αλληλεγγύη αντί για Αποκλεισμό”

Στη Γαλλία συγκεντρώσεις οργανώθηκαν στο Καλαί και στο Μονπελιέ.

Στο Αμστερνταμ, οι δυνάμεις ασφαλείας προχώρησαν σε συλλήψεις διαδηλωτών του Pegida ή αντιδιαδηλωτών έπειτα από συγκρούσεις με την στο κέντρο της πόλης. Δεκάδες αντιπαρατέθηκαν σε αντιδιαδηλωτές που φώναζαν “Οι Πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι, οι Φασίστες όχι”.

Στην πράγμα, η αστυνομία προσπάθησε να κρατήσει σε απόσταση τους του Pegida και τους αντιδιαδηλωτές.

Διαδηλώσεις του Pegida οργανώθηκαν επίσης στη Βαρσοβία (), τη Μπρατισλάβα (Σλοβακία), το Γκρατς (Αυστρία) και στο Μπέρμιγχαμ (). Στις περισσότερες από τις πόλεις αυτές οργανώθηκαν ταυτόχρονα και αντιδιαδηλώσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • #διακομιδή 73χρονης από την Σκόπελο στο Βόλο #διακομιδή - https://t.co/AvNQLnFkfM -

  • Συνελήφθη αλλοδαπός για #παραεμπόριο #παραεμπόριο - https://t.co/bo8i4LndC4 -

  • Νέα γέφυρα στον Ξηριά κατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/5dHeOA4ehL -

"Αλιεύοντας" την είδηση