Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Το Ανώτατο Δικαστήριο «δικαιώνει» τον Τραμπ και θέτει σε ισχύ την απαγορεύση εισόδου
Το Ανώτατο Δικαστήριο «δικαιώνει» τον Τραμπ και θέτει σε ισχύ την απαγορεύση εισόδου

Το Ανώτατο Δικαστήριο «δικαιώνει» τον Τραμπ και θέτει σε ισχύ την απαγορεύση εισόδου

Σε πλήρη ισχύ τέθηκε το διάτγμ του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί απαγόρευσης εισόδου στις σε πολίτες με κατά πλειονότητα μουσουλμανικό πληθυσμό, σύμφωνα με σημερινή απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των .

Ειδικότερα το αντιμεταναστευτικό διάταγμα απαγορεύει στους πολίτες από το Τσαντ, το Ιράν, τη , τη , τη Συρία και την Υεμένη να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το , όπου οι 2 εκ των 9 δικαστών ψήφισαν κατά, αποφάνθηκε υπέρ του αιτήματος της ς Τραμπ περί άρσης δύο δικαστικών αποφάσεων εναντίον της εφαρμογής, τις οποίες είχαν επιβάλει αμερικανικά ομοσπονδιακά δικαστήρια και οι οποίες είχαν εν μέρει εμποδίσει να τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση.

Η προεδρική επέβαλε επίσης περιορισμούς στους ταξιδιώτες από τη Βόρεια Κορέα και ορισμέ κυβερνητικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας. Οι διατάξεις αυτές έχουν ήδη εγκριθεί από τα κατώτερα δικαστήρια.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος  εξέδωσε τρεις εκδοχές της αμφιλεγόμενης πολιτικής από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Ιανουάριο. Δικαστές κατώτερων δικαστηρίων περιέγραψαν την πολιτική Τραμπ ως «απαγόρευση των Μουσουλμάνων».

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση