Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΣΜΟΣ » Ανησυχητικά στοιχεία για βιασμούς φοιτητριών στις ΗΠΑ
Ανησυχητικά στοιχεία για βιασμούς φοιτητριών στις ΗΠΑ

Ανησυχητικά στοιχεία για βιασμούς φοιτητριών στις ΗΠΑ

Μία στις τέσσερις γυναίκες, οι οποίες συμμετείχαν σε μεγάλη έρευνα σε δώδεκα πανεπιστήμια των ΗΠΑ, δήλωσαν ότι έπεσαν θύματα σεξουαλικής βίας κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της φοιτητικής τους σταδιοδρομίας, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες.

Αυτά τα ανησυχητικά στοιχεία δημοσιοποιούνται σε μια περίοδο κατά την οποία τα πανεπιστημιακά ιδρύματα των ΗΠΑ καλούνται να λάβουν νέα, δραστικά για την του φαινομένου αυτού και του κύματος σεξουαλικών επιθέσεων εναντίον γυναικών σε αυτά.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο του Οχάιο για να στηρίξει τις σχετικές πρωτοβουλίες της διοίκησης, που περιλαμβάνουν υποχρεωτικά μαθήματα αναγνώρισης και αντιμετώπισης της σεξουαλικής βίας για όλους τους πρωτοετείς.

Στην έρευνα ερωτήθηκαν 780.000 φοιτητές, με 150.000 από αυτούς να συμμετέχουν μέσω διαδικτυακού ερωτηματολογίου. Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν επίσης ότι η κατάχρηση οινοπνεύματος και ναρκωτικών παίζουν σημαντικό ρόλο σε τέτοια περιστατικά.

Οι συντάκτες της μελέτης, όμως, επισημαίνουν ότι το δεν πρέπει να οδηγήσει σε συμψηφισμούς και γενικεύσεις, καθώς το δείγμα των ερωτηθέντων δεν είναι αντιπροσωπευτικό του συνόλου των πανεπιστημίων της χώρας.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια Τερέζα Σάλιβαν εξήγησε ότι το προσφάτως αποσυρθέν ως ανακριβές άρθρο του περιοδικού Rolling Stone, για περιστατικό ομαδικού βιασμού γυναίκας σε αδελφότητας του πανεπιστημίου, έβλαψε σοβαρά την εκστρατεία κατά της σεξουαλικής βίας, αμαυρώνοντας ταυτόχρονα τη φήμη του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Η έρευνα έδειξε, όμως, ότι 23% των γυναικών δήλωσαν ότι υποχρεώθηκαν να έχουν σεξουαλικές σχέσεις με χρήση βίας ή με την απειλή χρήσης βίας. Οι πρωτοετείς γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο από τέτοιες πράξεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση